Advertorial2, Frumusețe

Vrei o piele sănătoasă? Te ajută omega 3!

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 4 minute
Vezi toate articolele despre:
acizi omega 3frumusețeomega 3pielerecomandaresfatștiați căsuplimente nutritive

Suntem în plină vară, iar pielea este nevoită să facă față agresiunii razelor ultraviolete. Nutriția joacă un rol important în sănătatea celui mai mare organ – pielea. De aceea, regimul alimentar contează la fel de mult ca produsele de îngrijire pentru a avea un aspect frumos al pielii. Acizii grași omega 3 se află în topul nutrienților benefici pentru piele.

Noi cercetări arată că acizii omega 3 au capacitatea de a lupta contra radicalilor liberi generați de expunerea la soare. Cum apare îmbătrânirea precoce a pielii? Radicalii liberi atacă membrana celulară și astfel rezultă compuși toxici și inflamatori care consumă proteina esențială din piele numită colagen. Pe fondul acestui deficit de colagen, apar ridurile, pielea uscată și alte probleme dermatologice asociate un inflamația crescută: acnee, dermatită, rozacee, psoriazis.

Cum acționează acizii omega 3 pentru sănătatea pielii?

Acizii grași omega 3 sunt responsabili pentru sănătatea membranei celulare, care nu acționează doar ca o barieră protectoare, ci și ca un canal de pătrundere a nutrienților în nucleul celulei, dar și de eliminare a toxinelor din celulă”, explică dr. Ann Yelmokas McDermott, nutriționist la Jean Mayer USDA Human Nutrition Research Center on Aging de la Tufts University (Boston).

Membrana celulară este cea care influențează capacitatea celulelor de a reține apa și nutrienții. Atunci când aceasta funcționează corect, pielea este hidratată și hrănită corespunzător, astfel încât își menține un aspect sănătos cât mai mult timp.

Dar potrivit dermatologului Nicholas V. Perricone, expert în îngrijirea pielii, autor al best-seller-ului „The Wrinkle Cure” (Terapia Ridurilor), nevoia de acizi grași omega 3 merge dincolo de întărirea membranei celulare. El vorbește în carte sa despre rolul alimentelor bogate în acizi grași omega 3 în reducerea producției de molecule proinflamatorii (citokine, prostaglandine). Aceste substanțe, produse în mod natural de organism, sunt implicate în procesul de îmbătrânire și influențează modul în care arată și se simte pielea.

Dr. Josh Axe, celebru nutriționist american, promovează de asemenea beneficiile acizilor grași omega 3 pentru piele. Pe lângă faptul că hrănesc ei înșiși pielea, acizii omega 3 contribuie la absorbția optimă a vitaminelor liposolubile care ajută pielea să-și mențină o textură netedă și elastică.

Știați că?

Datorită efectului antiinflamator, acizii omega 3 sunt utilizați în tratamentul nutrițional al multor probleme de sănătate: boli de inimă, ADHD, anxietate, depresie, hipercolesterolemie, boli inflamatorii intestinale, artrită, boala Alzheimer, eczeme, diabet, cancer, boli autoimune, degenerescență maculară. De asemenea, studiile au dovedit că omega 3 ajută organismul în procesul de slăbire, fertilitate, în perioada sarcinii și pentru susținerea unui nivel crescut de energie.

Lipsa de acizi omega 3, asociată cu boli de piele

Organismul nostru nu poate sintetiza acizi grași omega 3: EPA (acid eicosapentaenoic) și DHA (acid docohexaenoic), ci trebuie să-i procure din alimentație. Cele mai bune surse alimentare de acizi omega 3 sunt peștii de apă rece (somon, ton, macrou, cod, sardine), nucile, semințele, avocado. Problema este că dieta modernă este foarte săracă în acizi omega 3, cu efect antiinflamator. În plus, raportul dintre omega 3 și omega 6 (proinflamator) este profund dezechilibrat în favoarea celor din urmă. Astfel dacă în alimentația occidentală raportul omega 3-omega 6 este de 10 la 1, în Japonia se apropie de 4 la 1, raportul ideal fiind cel al strămoșilor noștri vânători-culegători, de 2 la 1.

Lipsa acizilor omega 3 din dieta noastră se vede însă pe aspectul tot mai multor semeni, mai ales tineri, care suferă de acnee, dermatită atopică, psoriazis, rozacee.

Omega 3 te protejează de soare din interior

S-a demonstrat că aportul optim de acizi omega 3 prin administrarea de ulei de pește reprezintă un pas important pentru vindecarea pielii. „Boli precum dermatita și psoriazisul sunt influențate pozitiv de suplimentarea cu omega 3 din ulei de pește, datorită inhibării acidului arahidonic, ceea ce conduce la o reducere a procesului inflamator. Alte rezultate clinice privind administrarea de suplimente cu omega 3 arată îmbunătățirea stării generale a pielii, precum și reducerea pruritului și eritemului”, afirmă dr. Chris Kresser, specialist în medicină funcțională și integrativă, recunoscut în lumea întreagă ca promotor al nutriției paleolitice.

Acizii omega 3 sunt de un real ajutor în sezonul cald, întrucât protejează pielea de inflamația cauzată de expunerea la raze ultraviolete, reducând riscul petelor solare și al cancerului cutanat, potrivit lui Kresser.

Într-un studiu realizat la University of Maryland Medical Center, 13 persoane cu fotodermatită (intoleranță la soare) au prezentat mai puține manifestări de sensibilitate după administrarea unor suplimente cu omega 3 din ulei de pește.

Știați că?

O altă măsură-cheie pentru a ține sub control procesul inflamator ce cauzează probleme de piele este evitarea alimentelor cu indice glicemic ridicat, precum carbohidrații simpli: zahăr, făină albă, cartofi. Orice aliment care produce creșterea rapidă a insulinei poate induce inflamație, ceea ce stă la baza problemelor de piele ca acneea, dermatita, psoriazisul, inclusiv îmbătrânirea precoce.

Omega 3 Marinol: Supliment alimentar din ulei de pește, 100% natural

marinolOmega 3 Marinol de la Zenyth este un ulei de pește concentrat, pur, recomandat pentru susținerea sănătății ochilor și a sistemelor nervos și cardiovascular. Produsul poate fi utilizat și pentru menținerea sănătății pielii. Omega 3 Marinol este obținut din ulei de pește prin pre-metabolizare cu lipază, în vederea creșterii biodisponibilității.

Spre deosebire de uleiul de pește obișnuit, Omega 3 Marinol are un conținut ridicat de acizi EPA și DHA și un nivel scăzut de acizi grași saturați. Omega 3 Marinol are stabilitate crescută la oxidare, nu determină reflux, regurgitații sau gust neplăcut după administrare și poate fi consumat și de către persoanele cu sensibilitate gastrică și deficiențe enzimatice, care nu tolerează uleiul de pește obișnuit.

Mod de administrare: 1-3 capsule pe zi, în timpul mesei, cu suficient lichid sau la recomandarea medicului. Se fac cure de 1-2 luni, de 2-3 ori pe an. Pentru efecte optime se poate asocia cu Vitamina C, Vitamina E, Coenzima Q10, la recomandarea medicului. O capsulă de 1000 mg ulei de pește concentrat conține: total acizi grași Omega 3 – minimum 470 mg, din care 210 mg acid eicosapentaenoic (EPA), 160 mg acid docosahexaenoic (DHA).

Mai multe informații despre Omega 3 Marinol puteți afla de pe site-ul www.zenyth.ro.

    Surse:

  • chriskresser.com/nutrition-for-healthy-skin-part-2/
  • webmd.com/beauty/skin/want-healthy-skin-feed-well
  • draxe.com/fish-oil-benefits-health/
  • livestrong.com/article/107404-omega-skin-benefits/
Etichete articol:
acizi omega 3frumusețeomega 3pielerecomandaresfatștiați căsuplimente nutritive
Articolul anterior
Spirulina și chlorella: Superalimentele din adâncul apelor
Articolul următor
Crampele musculare pot fi calmate cu magneziu

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Advertorial2Frumusețe

Te-ar putea interesa și: