Sănătatea este și a fost considerată, din toate timpurile, cel mai prețios dar al omului. Sănătatea este urarea noastră supremă când ne felicităm între noi, este salutul pe care ni-l adresăm atunci când ne întâlnim sau ne luăm la revedere, este formula magică pe care o spunem când ciocnim un pahar sau chiar și atunci când strănutăm, este binecuvântarea pe care o dăm când vedem un copil mic, este cererea noastră cea mai fierbinte și cea mai prezentă în toate rugăciunile pe care le aducem către Creatorul nostru.
Cu toate că eforturile omului modern pentru sănătate sunt cele mai mari din istoria noastră, experiența ne arată că până și cele mai costisitoare sisteme de sănătate din lume, cum este, de exemplu, cel american, nu creează în mod necesar cel mai sănătos popor din lume, americanii fiind și ei departe de dezideratul de popor foarte sănătos.
Mai mult, în timpurile acestea moderne și ultratehnologizate, con- form statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății, se înregistrează chiar un declin al sănătății la nivel global, scăderea calității vieții și chiar reducerea speranței de viață la nivel de popoare.
În mod clar pentru noi toți, rezultă că sănătatea nu depinde atât de bani, cât de stilul nostru de viață, care trebuie să fie unul cât mai apropiat de legile firești ale vieții și naturii, de educația și informațiile de care dispunem, pentru a discerne care este cel mai potrivit tratament sau mod de viață pentru noi. Iar pentru toate acestea, primordială este INFORMAȚIA. Fără o informație corectă și de valoare în domeniul sănătății, nedenaturată, netabloidizată, nesupusă unor inte- rese comerciale meschine, nu vom putea ști cum să devenim mai sănătoși! Oricât de priceput ar fi un doctor, nu va putea mânca în locul nostru, nu va putea dormi pentru noi, nu va putea gândi în locul nostru, nu va putea trăi el viața în locul nostru.
Prezența bolilor nu indică în mod necesar lipsa medicamentelor, ci în primul rând, lipsa unui trai sănătos. Dacă ne-am născut sănătoși și acum nu mai suntem, cu siguranță am pierdut ceva din vedere pe drumul vieții și trebuie să conștientizăm și să recuperăm toate acele lucruri aparent mici, care ne ajutau să ne păstrăm sănătoși.
Dacă ne dorim cu adevărat să fim sănătoși, trebuie în primul rând să ne asumăm responsabilitatea pentru propria sănătate, să căutăm și să ne informăm din cele mai sigure surse de educație și să reînvățăm cum să trăim cât mai frumos și sănătos!
Acesta este motivul pentru care a apărut Ziarul de Sănătate, unul dintre puținele ziare „quality“ cu scopul declarat de a face o educație de sănătate fără compromisuri, bazată doar pe informații cu valoare reală.
Fie că ești medic, pacient sau, pur și simplu, un pasionat de sănătate, te rugăm să ni te alături, să scriem și să luptăm pentru ca împreună să facem România cât mai Sănătoasă!
Cu drag,
Redacția Ziarul de Sănătate