Coronavirus, Luana Show, Video

Ce se întâmplă cu cei care s-au vindecat de coronavirus?

Autor:

Atunci când vorbim despre COVID-19, principalele întrebări care se află în lumina reflectoarelor sunt: Cum mă pot proteja? Ce pot face pentru a mă vindeca repede și pentru a evita complicațiile? Dincolo de aceste întrebări, atunci când te confrunți cu boala în sine, problemele cu care te confrunți sunt însă mult mai variate. Despre toate acestea vom discuta cu dr. Cristina Plaișanu, medic specialist medicină internă, invitata Luanei Ibacka la Ziarul de Sănătate.

Vezi toate articolele despre:
coronavirusGripăraceala

Iată câteva dintre ideile abordate:

  • Una dintre preocupările importante, în mod justificat, este riscul de a rămâne cu sechele după o infectare cu coronavirus. Cei care fac forme severe ale bolii, în cazul în care nu este fatală, vor rămâne cu anumite complicații. Pot exista polineuropatii, miopatii – afectare a musculaturii. Acestea sunt complicații mai grave și mai rare ce pot fi abordate ulterior de către medicul neurolog, de exemplu.
  • Pacientul reumatic poate comporta agravări din cauza imobilizării prelungite. Este bine să știm că pot fi rezolvate și acestea, atâta timp cât se încearcă revenirea la modalitățile anterioare de gestionare a bolilor cronice.
  • Plămânii pot fi și ei afectați, rămâne un anumit grad de fibroză pulmonară. Medicul pneumolog este cel care poate lua atitudine. Dacă există și o suprainfectare bacteriană, timpul de recuperare pulmonară poate dura puțin mai mult, câteva săptămâni.
  • Afectarea emoțională este foarte important de luat în calcul. Rolul medicului este foarte important în procesul de vindecare și din punct de vedere emoțional. Panica legată de infecția cu coronavirus este un fenomen care impactează procesul de vindecare. Este important ca medicul să aibă răbdare să explice, să discute, să încerce să atenueze anxietatea. Bolnavii care privesc lucrurile în mod rațional, echilibrat, se recuperează mai ușor.
  • Regulile sunt importante în depășirea cu succes a acestei perioade. Regulile de conduită și de igienă trebuie să fie respectate. Specialiștii sunt singurii care pot avea un cuvânt de spus în aceste situații de criză.
  • Reinfectarea cu coronavirus este posibilă, deși nu există extrem de multe date în acest sens. Studiile realizate pe virusuri asemănătoare au arătat că imunizarea nu durează mai mult de 1 an. Cel mai probabil însă, dacă există o reinfectare, simptomele sunt mai ușoare.
  • Un aspect foarte important după infectarea cu coronavirus este să înțelegem că viața trebuie să își reia cursul normal. Uneori, acest lucru se face cu un efort voluntar considerabil. Însă este absolut necesar.

Pentru a afla mai multe informații oferite de invitata Luanei Ibacka la Ziarul de Sănătate vă invităm să urmăriți materialul video de mai sus!

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
coronavirusGripăraceala
Articolul anterior
Tot ce trebuie să știm despre fațetele dentare!
Articolul următor
Alternative moderne non-invazive la chirurgia estetică
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
CoronavirusLuana ShowVideo