Advertorial2

Sedentarismul îți provoacă dureri de spate? Încearcă o soluție naturală!

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 3 minute
Vezi toate articolele despre:
articulațiiArtroHelp Fortecoloana vertebralădureri articulareexercitii fizicesedentarism

Chiar în momentul în care citești acest articol te afli, cel mai probabil, pe un scaun și stai în această poziție de câtva timp. Ia în considerare cât de mult „stai“ într-o zi: conduci dimineața în drum spre serviciu, stai la birou 8 ore, iar seara te așezi pe canapea, în fața televizorului. Totuși, acest sedentarism generalizat pare să aibă un preț. The Global Burden of Disease a publicat un studiu în anul 2010, în care se arăta că durerea de spate era principala cauză de handicap dintre cele 291 de boli reumatismale studiate. Iar lucrurile par să nu se fi îndreptat din acest an, problemele cu spatele datorându-se stilului de viață care tinde să devină din ce în ce mai sedentar, atât acasă, cât și la locul de muncă.

Aproximativ 1 miliard de oameni suferă de afecțiuni musculo-scheletice

În lumea de astăzi există extrem de mulți factori de risc ce pot cauza durerile de spate, cum ar fi genetica, îmbătrânirea, riscurile profesionale, creșterea în greutate, sarcina sau chiar fumatul, însă unul dintre cele mai importante este stilul de viață preponderent sedentar. Lipsa practicării exercițiilor fizice regulate crește riscurile pentru apariția durerilor de spate și sporește severitatea durerilor deja existente. Locurile de muncă ce necesită perioade lungi de stat în picioare fără pauză sau așezat pe scaun, fără un suport bun pentru spate, aduc riscuri mari în ceea ce privește problemele cu spatele.

Scăderea considerabilă a activității fizice contribuie la creșterea incidenței bolilor cronice, cum ar fi obezitatea și diabetul, dar conduce și la dureri musculo-scheletice, leziuni și tulburări care pot duce chiar la handicap. În articolul cu titlul „Musculoskeletal Conditions – the Second Greatest Cause of Disability“ se arată faptul că handicapul din cauza afecțiunilor musculo-scheletice a crescut cu peste 45% din anul 1990, ajungând să afecteze peste 960 de milioane de persoane la nivel mondial. Durerile ușoare de spate sunt una dintre cauzele primare ale degenerării musculo-scheletice, care afectează aproximativ 80% din populația adultă și este cauza principală pentru zilele de muncă pierdute în SUA. Cercetările au arătat că prevalența durerilor de spate este mai mare la persoanele cu vârste cuprinse între 30 și 60 de ani, care petrec mai mult de trei ore pe zi așezate pe scaun. Acest interval de vârstă reprezintă o parte dintre cei mai productivi ani ai vieții profesionale a unei persoane, eventualele probleme putând declanșa consecințe (economice și nu numai) majore nu doar pentru persoana vătămată, ci și pentru familie, angajator și autorități.

Cum îți afectează sedentarismul coloana vertebrală?

Sedentarismul îți poate afecta spatele și coloana vertebrală într-o varietate de moduri. Lipsa mișcării pentru perioade lungi de timp îți poate slăbi și rigidiza mușchii spatelui, provocând și reducerea cantității de sânge circulant și a oxigenului care ajunge la celulele musculare. Un stil de viață sedentar pune multă presiune pe spate și pe coloana vertebrală, crescând chiar șansele de a dezvolta o hernie de disc. Totodată, se pune presiune suplimentară și asupra țesutului nervos al oaselor coloanei vertebrale.

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl facem este să ne dăm seama de importanța sănătății spatelui nostru și de ușurința cu care pot apărea prejudicii pe termen lung din cauza stilului de viață sedentar, chiar dacă nu se pot observa daune directe imediat. Concentrarea pe o postură corectă, pauzele la fiecare oră și exercițiile fizice simple te pot ajuta să elimini o parte din presiunea exercitată asupra mușchilor spatelui și asupra coloanei vertebrale.

ArtroHelp Forte – Nutrienți naturali pentru oase, mușchi și articulații

ArtroHelp_Forte_6in1Principala modalitate de a minimiza efectele negative ale sedentarismului asupra sistemului osteo-muscular ține, bineînțeles, de adaptarea pozițiilor de lucru, mai multă mișcare și alternarea lucrului cu relaxarea. Mișcarea este foarte importantă, chiar și inserată puțin câte puțin în programul zilnic. Nu uita însă că articulațiile și musculatura au nevoie și de nutrienți naturali, care să le asigure „carburantul“ necesar pentru o funcționare optimă. ArtroHelp Forte este un produs creat special pentru nevoile articulațiilor, pentru funcționarea optimă a acestora și totodată pentru reducerea disconfortului articular. Produsul ajută la hrănirea și regenerarea țesuturilor articulațiilor, iar o cură de 2-3 luni poate îmbunătăți simțitor mobilitatea coloanei vertebrale, poate ajuta la eliminarea disconfortului și te poate susține să îți realizezi mai bine sarcinile zilnice și să te bucuri mai mult de viață. Toată luna noiembrie produsul ArtroHelp Forte beneficiază de o reducere de preț de 20%!

Surse:

  • ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3099170/
  • ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15117354
  • link.springer.com/article/10.1007/s00420-009-0410-0
  • spine-health.com/conditions/lower-back-pain/back-pain-risk-factors-what-can-increase-potential-back-problems
  • owbackpainprogram.com/lifestyle/
  • triadspine.com/is-a-sedentary-lifestyle-bad-for-your-back-and-spine/
  • webmd.com/fitness-exercise/features/do-you-have-sitting-disease#1
  • guardianlv.com/2014/03/low-back-pain-caused-by-sedentary-lifestyle-tops-disability-concerns/
Etichete articol:
articulațiiArtroHelp Fortecoloana vertebralădureri articulareexercitii fizicesedentarism
Articolul anterior
7 motive pentru care ai nevoie de mai mult colagen și de unde îl poți lua
Articolul următor
Beneficiile neștiute ale cărbunelui activat

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Advertorial2

Te-ar putea interesa și: