- este un supliment alimentar premium, din pudră din carne de stridii, recomandat pentru:
- Stimularea imunității
- Sănătate sexuală
- Menținerea fertilității și reproducerii normale
- Sănătatea sistemului osos
- Frumusețe: păr, unghii, piele
- Protecție antioxidantă
Oyster Forte este un produs UNIC ÎN ROMÂNIA, sursă foarte bună de zinc natural. 4 capsule de Oyster Forte conțin 4,4 mg zinc (44% din DZR).
Zincul se găsește oriunde se vorbește despre VIAȚĂ: în fiecare celulă a corpului omenesc, în pământ, în alimentele pe care le consumăm. Zincul este implicat în numeroase aspecte ale metabolismului celular. Imunitatea, sinteza proteinelor, procesul de diviziune și refacere celulară, sinteza ADN-ului sunt susținute de zinc. Tot zincul contribuie la creșterea normală a fătului în timpul sarcinii, la dezvoltarea copiilor și adolescenților etc. În organismul uman sunt aproximativ 100 de enzime, în activitatea cărora este implicat zincul, și implicit 100 de beneficii ale acestui mineral. În cele ce urmează vă prezentăm topul acestor beneficii.
Necesarul zilnic de zinc pentru o persoană adultă este de 10 mg, potrivit Regulamentului UE nr. 1169/2011.
Zincul stimulează imunitatea
Sistemul imunitar slăbit, rezistența scăzută la infecții sunt legate de carențele de zinc. Suplimentarea dietei cu zinc organic poate stimula glanda timus pentru a produce timulina. Aceasta reglează celulele T, care sunt esențiale pentru sistemul imunitar al organismului. Efectul antioxidant reprezintă un alt beneficiu al zincului, acesta fiind utilizat în Franța pentru a stimula imunitatea și atenua efectele secundare ale chimioterapiei și radioterapiei.
Zincul întărește sistemul osos
Zincul este un co-factor în stimularea producerii de osteoblaste, celulele din care sunt formate oasele. Pe măsura înaintării în vârstă, conținutul de zinc din oase scade, de aceea pentru menținerea sănătății sistemului osos este nevoie de suplimentarea aportului de zinc. Au nevoie de creșterea aportului de zinc femeile aflate la menopauza, dar și fumătorii, fumatul afectând nivelul de zinc din organism.
Zincul menține sănătatea sexuală
Când vine vorba despre sănătatea sexuală, despre menținerea fertilității și reproducerii normale, zincul este printre primele recomandări ale specialiștilor. O echipă de cercetători americani și italieni a arătat că zincul ajută organismul să producă testosteron, ajută la creșterea numărului de spermatozoizi și le crește mobilitatea. În cazul femeilor, zincul ajută ovarele să rămână sănătoase și pregătite pentru procesul de reproducere.
Zincul îți păstrează tenul mereu tânăr
Zincul contribuie la sinteza colagenului și la producerea de keratină, proteinele care asigură sănătatea pielii, unhiilor și părului. De asemenea, zincul este util în repararea țesuturilor, are un efect antiinflamator. Unghiile fragile și părul despicat pot deveni mai viguroase cu ajutorul zincului. Radicalii liberi reprezintă una dintre cauzele majore ale îmbătrânirii premature a țesuturilor, în special a pielii, iar unul dintre beneficiile zincului este tocmai această protecție antioxidantă: zincul reduce stresul oxidativ generat de radicalii liberi și contribuie la prevenirea îmbătrânirii premature.
Zincul te ajută să ai o sarcină ușoară
Sarcina crește semnificativ necesitățile nutriționale pentru femei, iar deficitul de zinc este asociat cu greutatea scăzută a copilului la naștere și cu nașterea prematură. Zincul ajută la satisfacerea necesarului de oligoelemente pentru dezvoltarea sănătoasă a mamei și a fătului și poate fi de folos în contracararea oboselii asociate cu sarcina.
Stridiile – cea mai bună sursă de zinc organic
Cea mai bună sursă alimentară de zinc sunt stridiile. În stare crudă, pe lângă zinc, stridiile sunt o sursă foarte bună de proteine, vitaminele B12 și D, cupru, seleniu, mangan și fier. De exemplu, o stridie de mărime mijlocie oferă mai mult de 100% din necesarul de vitamina B12 și peste 55% din cantitatea necesară de zinc și seleniu. De asemenea, stridiile conțin cantități semnificative de magneziu, fosfor și acizi grași omega 3.
Imunitatea puternică depinde de disponibilitatea nutrienților în organism, inclusiv minerale precum zincul și seleniul. Stridiile crude și extractele de stridii conțin cantități importante din aceste minerale și pot fi considerate alimente imunostimulatoare puternice.
Povestea unei imunități puternice
Stridiile operează un sistem de circulație deschis și atunci când bacteriile invadatoare pătrund în interiorul lor, răspunsul imun este extrem de prompt. În timpul acestui proces de apărare, numit „explozie metabolică”, se distrug agenții patogeni invadatori, dar se produc și cantități însemnate de radicali liberi, care ar putea dăuna țesuturilor și organelor, în cazul în care nu sunt eliminați. Pentru a-i elimina, stridia produce o cantitate mare de antioxidanți numiți SOD (superoxid dismutază), care au nevoie de foarte mult zinc. Acesta este motivul pentru care stridiile acumulează niveluri mult mai ridicate de zinc decât orice altă vietate cunoscută. Vestea bună pentru noi este că dacă vom consuma chiar suplimente alimentare cu extract de stridii, vom beneficia de un puternic aport de zinc, care va avea un efect benefic pentru imunitatea noastră.
Stridiile – „alimentele virilității“
Cu o veche reputație populară, stridiile sunt considerate de secole drept „alimentele virilității“. Spermatozoizii conțin de 700 de ori mai mult zinc decât se găsește în plasma sanguină, iar glanda prostată conține mai mult zinc decât oricare alt organ din corp. Oligoelementele din stridii sunt cunoscute pentru creșterea testosteronului liber în sânge, care promovează o bună sănătate sexuală pentru ambele sexe. În cazul femeilor, creșterea nivelului de testosteron poate crește apetitul sexual și poate ajuta la prevenirea apariției osteoporozei.
Stridiile pot fi folosite în stare crudă, dar și sub formă de pudră din carne de stridii, așa cum este produsul Oyster Forte de la Zenyth! Oyster Forte este un supliment alimentar 100% natural, din carne de stridii de cea mai bună calitate și cu efecte extraordinare asupra sănătății.
Stridiile, secretul lui Casanova
Încă de pe vremea romanilor, există surse care vorbesc despre beneficiile stridiilor asupra performațelor sexuale. Galen de Pergam (129-199), unul dintre medicii cu cele mai mari realizări ale epocii, prescria stridiile ca tratament pentru scăderea dorinței sexuale. Mircea Eliade, celebrul istoric al religiilor, scria despre credința în virtuțile magice ale stridiilor, care se găsește peste tot în lume, din preistorie până în timpurile moderne.
Giacomo Casanova, celebru pentru performanțele sale sexuale în secolul al XVIII-lea, vorbește în volumul 12 al istoriei vieții sale (capitolul 2, 54-57) despre apetitul său pentru stridii. Se spune că se întâlnea și cu 20 de femei pe zi și de fiecare dată consuma stridii înainte – chiar și 50 de stridii pe zi.