Medicină funcțională, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Detoxifierea terapeutică, între mit și realitate

Autor:

Dacă vrei să afli totul despre toxine și detoxifierea terapeutică, dacă vrei să afli ce este mit și ce este realitate în domeniul detoxifierii, te invităm să urmărești un material realizat de Simona Dragomir și invitatul nostru, dr. Ciprian Ene. Poți afla câteva informații din articolul de mai jos, dar poți și urmări întreaga emisiune marca Ziarul de Sănătate, în videoul de mai sus.

Vezi toate articolele despre:
detoxifiereganodermaseleniutoxinevideovitamina D

Subiectul toxinelor este unul intens dezbătut. Și, ca orice temă care se bucură de notorietate, ne confruntăm în presă, atât cu informații exacte, oferite de specialiști în domeniu, cât și cu pseudoinformații care, neverificate, riscă să ne îndepărteze de realitate. Acesta este și motivul pentru care l-am invitat alături de noi pe Dr. Ciprian Ene, medic coordonator al Centrului de Medicină Integrativă „Quantum Therapy“.

  • Termenul de toxină desemnează atât substanțe concrete care se eliberează în interiorul organismului, cât și concepte mai subtile, care nu pot fi măsurate, văzute, cuantificate cum sunt toxinele emoționale sau radiațiile electromagnetice.
  • Odată cu evoluția accelerată a tehnologiei și cu producția de masă, ne confruntăm cu o creștere semnificativă a expunerii populației la substanțe toxice mai concrete, de la E-urile alimentare, la metale grele. La un cu totul alt nivel, putem vorbi și despre alimente însele, nu doar despre compușii adăugați, care pot avea efecte toxice asupra organismului, provocând inflamații.
  • Desigur, există și toxinele metabolice rezultate în urma activității de bază a organismului, cum sunt ureea, creatinina, bilirubina și altele. Acestea este firesc să se producă în procesul metabolic. Diferența o dă capacitatea fiecărui organism de a elimina resturile în afara organismului.
  • Un alt tip de toxicitate cu care ne confruntăm este cea dată de prezența anumitor microbi în interiorul organismului – toxicitate microbiană.
  • Încă un tip de toxine de care ne ferim din ce în ce mai greu sunt cele generate de expunerea prelungită, cronică la stres.

Ceea ce încercăm să subliniem este că toxinele sunt reale, nu sunt mereu doar o capcană mediatică întinsă în mod egoist de către cei care își doresc promovarea anumitor produse de detoxifiere. Toxinele ne afectează la nivel general, primul fiind de regulă sistemul imunitar, urmat ulterior de sistemul nervos și așa mai departe. Este bine să ne menținem însă extrem de bine informați, atât ca pacienți, cât și ca medici, pentru a putea face diferența între cei care încearcă să ne ajute și cei care își doresc doar profitul.

Analize precise – din sânge, din urină, biopsii ale țesutului adipos – ne ajută să ne certificăm faptul că toxinele nu sunt povești, ci sunt realități care ne macină încet, generând în timp boli autoimune, cancer, boli de piele, tiroidita Hashimoto.

Vă invităm să urmăriți materialul video pentru a afla, pe larg, despre toate aceste procese, care sunt analizele care ne ajută să ne identificăm nivelul toxinelor din organism și cum putem ajuta organismul să le elimine în mod cât mai eficient. De exemplu, prin biopsia țesutului adipos putem vedea istoricul depunerilor toxice în organism. Apoi, după aplicarea anumitor proceduri de chelare, se pot face teste de urină pentru a se vedea nivelul de eliminare a metalelor grele din organism.

Important! Care sunt suplimentele care ajută corpul în procesele naturale de detoxifiere?

  • Seleniul este un ajutor care lucrează la mai multe niveluri ale detoxifierii, acesta ajutând chiar în eliminarea metalelor grele din organism.
  • Ganoderma, această ciupercă a nemuririi utilizată din cele mai vechi timpuri, este un adevărat burete pentru metalele grele la nivel intestinal.
  • Vitamina D este un protector foarte bun împotriva radiațiilor, dincolo de paleta impresionantă de beneficii pe care le aduce la nivelul întregului organism.
  • Cărbunele medicinal ajută în detoxifiere mai degrabă la nivelul tractului digestiv. Nu poate ajunge la creier sau în straturile de grăsime, acolo unde se află depozitele de metale grele, de exemplu.
  • Turmericul este un foarte bun antiinflamator. Lucrează mai degrabă pe efect, pe inflamație, și mai puțin pe cauze.

Și celulita este tot un proces inflamator. Toxinele pot fi responsabile și de aspectul celulitic al pielii.

Medicamentele sunt și ele un tip de toxine. Un exces în acest domeniu poate duce la afectări ale ficatului și ale întregului organism.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
detoxifiereganodermaseleniutoxinevideovitamina D
Articolul anterior
Afecțiunile tiroidiene în sezonul rece: Analize, simptome și tratament
Articolul următor
Ficatul gras? Află cum te poți trata prin dietă!
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Medicină funcționalăTrăiește sănătos cu SimonaVideo