Medicină funcțională, Video

Remedii naturale pentru insomnie

Autor:

Stresul și insomnia se situează printre principalele lupte pe care omul modern ajunge să le ducă cu lumea și cu el însuși, în fiecare zi. Care sunt efectele unei insomnii netratate, cine este mai afectat, cum putem integra remediile naturale pentru a combate insomnia? Despre toate acestea și despre multe altele ne povestește Dr. Ruxandra Constantina, medic de familie cu competență în apifitoterapie.

Vezi toate articolele despre:
Ashwagandhadr. Ruxandra Constantinainsomnierhodiolasomnvideo

Cine poate suferi de insomnie?

Insomnia este o afecțiune frecventă care poate afecta toate grupele de vârstă și care se traduce în nopți nedormite sau un somn agitat. Deși nu este întotdeauna tratată cu seriozitate de către majoritatea persoanelor, insomnia este o afecțiune care necesită tratament pentru a nu se transforma în ceva mai grav, precum insomnie cronică.

Aceasta poate avea un impact negativ asupra vieții noastre sociale sau de familie: scade capacitatea de concentrare și memorare, scade viteza de reacție, nu mai putem da randament la locul de muncă, devenim irascibili și nervoși. Pe termen lung, poate duce chiar la tulburări de comportament.

Care sunt cauzele insomniei?

Există mai multe cauze pentru insomnie: pot fi medicale, legate de stresul prelungit sau chiar de stilul nostru de viață. Trebuie evitate excesele – alimentare, de cafeină, chiar și de ceai – mai ales înainte de culcare. Tratamentele pentru insomnie sunt întotdeauna personalizate în funcție de factorii care cauzează această tulburare și este mereu necesar consultul medical de specialitate pentru a ne asigura că urmărim schema de tratament corectă.

Care sunt remediile naturale pentru insomnie?

  • Încearcă remediile naturale pentru un somn ușor: lavanda, valeriana, passiflora, sunătoarea sau hameiul, plante antistres ce reduc anxietatea, nervozitatea și irascibilitatea, având un efect calmant asupra sistemului nervos. Pot fi administrate fie sub formă de ceai, tinctură sau capsule.
  • Pentru persoanele foarte stresate, pentru care starea de tensiune și încordare, lipsa somnului sau somnul agitat au devenit starea de normalitate, există remediile naturale pe bază de plante adaptogene de tip Rhodiola și Ashwagandha KSM-66. Acestea pot fi administrate pe timp de zi, fără a produce somnolență și ajută la starea de relaxare fizică și psihică, atât de necesare pentru instalarea somnului.

Deși aparent lipsită de activitate, noaptea este una dintre cele mai importante perioade pentru menținerea sănătății corpului nostru. Tot ce putem face este să ne asigurăm că îi oferim un somn liniștit și odihnitor.

Etichete articol:
Ashwagandhadr. Ruxandra Constantinainsomnierhodiolasomnvideo
Articolul anterior
Primul ajutor în caz de înțepături de insecte
Articolul următor
Atenție la infecțiile pe care le putem lua de la piscină!
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Medicină funcționalăVideo