Frumusețe, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Remodelarea corporală după intervenția bariatrică

Autor:

Cei care au pierdut foarte mult în greutate, în special în urma unei intervenții bariatrice, au nevoie de o serie de proceduri de remodelare. Aflăm informații interesante și utile despre chirurgia corectoare a conturului corporal de la invitatele Simonei Dragomir la Ziarul de Sănătate, soprana Ozana Barabancea și dr. Carmen Giuglea, medic primar în chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă.

Vezi toate articolele despre:
dr. Carmen GiuglealiftingOzana Barabancearemodelare corporalăslăbirevideo

O poveste de succes

Ozana Barabancea, cunoscută personalitate TV, artist liric și solistă de jazz, ne vorbește deschis și cu zâmbetul pe buze despre transformarea spectaculoasă care i-a schimbat viața. Kilogramele în plus nu sunt doar o problemă de estetică, ci mai ales de sănătate. Iar cum, după prima tinerețe, kilogramele în plus se încăpățânează să rămână, Ozana Barabancea a decis să se adreseze dlui dr. Rubin Munteanu de la Spitalul Monza pentru o operație de gastric sleeve. În urma intervenției chirurgicale bariatrice, artista a devenit de nerecunoscut. Noua siluetă a avut, însă, nevoie de câteva ajustări post-bariatrice după cele 40 kg pierdute. Așa că, acum șase luni, la recomandarea medicului care a operat-o, a venit la „fabrica de zâne” a dnei dr. Carmen Giuglea pentru un lifting circular, o tăietură la 360° la nivelul șoldurilor, în urma căreia a fost eliminat excesul de piele de pe abdomen. Rezultatul a fost un corp adolescentin, foarte bine conturat. Convinsă de profesionalismul echipei de medici, Ozana Barabancea a făcut și blefaroplastie și, în speranța că va alunga durerile de spate, a revenit cu încredere la Centrul Medical Pogany pentru o intervenție de ridicare a bustului.

Înainte de a porni la drum

Pacienții trebuie să se pregătească și să se informeze de la bun început. Trebuie să cunoască bine ce presupune fiecare etapă și să apeleze la sprijinul unui psiholog. Drumul de la decizia de a se supune intervenției chirurgicale de micșorare a stomacului și până la momentul în care pacienții pot spune că se simt cu adevărat bine în propria piele, chiar dacă ușor „ajustată”, este lung. Este foarte important ca pacienții să nu aibă boli asociate care le-ar putea pune viața în pericol. Trebuie să fie conștienți de faptul că intervențiile necesare sunt multiple, laborioase și îndelungate, cu recuperare destul de dificilă și că anestezia de durată poate reprezenta un risc. De asemenea, este important să nu aibă așteptări nerealiste și să înțeleagă că toate intervențiile au un preț și trebuie făcute în anumite condiții. Însă prețul plătit merită. Din plin.

Siluetă nouă, tonus nou, viață nouă

Dna dr. Carmen Giuglea ne explică în ce constau intervențiile post-bariatrice, necesare pentru îndepărtarea excesului de piele după o scădere semnificativă în greutate (30-100 kg). După stabilizarea greutății, pacienții simt nevoia acestor proceduri, care aduc atât beneficii estetice, cât și psihice, pentru că faldurile de piele formate deranjează nu doar din punct de vedere vizual, ci și funcțional. Excesul tegumentar împiedică pacienții să facă sport și predispune la diverse afecțiuni dermatologice din cauza umidității și disconfortului. Specificul intervențiilor post-bariatrice este că pot fi grupate, iar ordinea de corecție este foarte importantă, pentru că zonele se influențează între ele. Avantajul este că astfel se micșorează numărul procedurilor, care durează mai puțin decât dacă ar fi făcute separat, aproximativ 5-6 luni, incluzând și perioadele de recuperare. Fiecare individ este unic, așa că zonele vizate diferă de la un pacient la altul. Echipa de chirurgi va ține cont de vârstă, de numărul de kilograme pierdute și de calitatea pielii. De obicei, sunt cinci zone principale care se supun procedurilor de corecție: abdomen, sâni, coapse, fese și brațe. Beneficiile procedurilor de remodelare corporală sunt multiple: siluetă armonioasă, echilibru psihic, încredere recuperată, viață socială îmbunătățită, libertate de mișcare, diminuarea riscului de afecțiuni dermatologice. Desigur, rămân cicatrice, pentru că nu se poate îndepărta un surplus mare de piele fără a lăsa urme. Este importantă experiența și măiestria chirurgului plastician pentru ca acestea să fie cât mai fine și discrete. În timp, cicatricele se estompează și pot fi ascunse sub lenjeria intimă sau acoperite cu tatuaje. În același timp, ele pot fi și o motivație în plus de a nu cădea în capcana revenirii la stilul de viață care a dus la acumularea kilogramelor în plus, o amintire a eforturilor mari cu care a fost obținută silueta mult visată.

Etichete articol:
dr. Carmen GiuglealiftingOzana Barabancearemodelare corporalăslăbirevideo
Articolul anterior
Reguli simple pentru o digestie ușoară, cu Prof. Dr. Gh. Mencinicopschi
Articolul următor
Măsuri de imunizare în sezonul rece
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
FrumusețeTrăiește sănătos cu SimonaVideo