Noi trebuie să fim propriii noștri cenzori. Noi trebuie să ne cunoaștem organismul și să știm cum reacționează la tot ceea ce-i oferim. Se întâmplă însă ca starea de sărbătoare, animația, anturajul, bucuria de a petrece să fie mai presus de propria noastră voință și să ne lăsăm în mâinile viclene ale lui Bachus. În concluzie, să suportăm și consecințele, tare greu de gestionat.
Reguli de la care nu trebuie să ne abatem
Dacă am uitat câteva reguli de bază, cum că alcoolul nu trebuie băut niciodată pe stomacul gol, că printre paharele cu băutură trebuie strecurate multe altele cu apă sau cu limonadă ori cu ceai verde și negru, starea de rău, de oboseală și de leșin se instalează cât ai clipi. ”Nu există o cantitate optimă de alcool, pe care putem să-l bem fără probleme. Ficatul metabolizează alcoolul în mod individual. Fiecare dintre noi are o anumită capacitate de a dezvolta anumite simptome, dar și de a tolera consumul excesiv de alcool”, explica dr. Constantina.
Mic dejun copios pentru a uita de mahmureală
Astfel, măsura și precauția ar fi cele mai bune remedii. Și totuși, dacă ne lăsăm purtați de valul petrecerii și depășim limita de alcool pe care corpul nostru o suportă, e bine să ținem cont de câteva sfaturi, taman bune în momente de criză. Primul? Un mic dejun copios, care poate să includă pește, un ou fiert moale, pâine prăjită, sucul de roșii pregătit în casă, ce conține sodiu și potasiu, ceai energizant cu aport de minerale, precum ceaiul verde, negru, de sunătoare, de armurariu, de cicoare, foarte bun pentru refacerea hepatică. LiverHelp de la Zenytheste o variantă ce aduce mult bine organismului. Plantele din formula LiverHelp acționează sinergic pentru a asigura sănătatea și buna funcționare a ficatului, sporind protecția acestuia împotriva factorilor nocivi, ajută la detoxifiere și regenerează celulele hepatice.
Vitamine naturale, utile în mahmureală
Tot pentru a proteja și a reface ficatul este bine ca timp de 2-3 săptămâni să consumăm preparate care să conțină rădăcină de lemn-dulce, semințe de armurariu, silimarină. De asemenea, suplimentele cu vitamine și minerale naturale, antioxidanți, vitamina C cu bioflavonoide, cu citrice, cu rodie, cu resveratrol, vitamina B din drojdie de bere sau unele dintre produsele stupului sunt absolut necesare.
Nu uitați de hidratare!
Regina tuturor remediilor însă este hidratarea. Sucurile din fructe de pădure, din strugure, din rodie, zeama de varză, murăturile accelerează eliminarea alcoolului din sânge. De asemenea, extractul din cactus ajută extraordinar corpul să-și revină.
Starea de euforie pe care ți-o dă alcoolul este una de moment, înșelătoare și extrem de dăunătoare pentru organism. Odată prinși în mrejele ei, trebuie avută mare grijă: fie devii prizonier pe viață, fie ajungi să fugi de ea, de teama stării de mahmureală, câteodată soră cu moartea. Oricum ar fi, după mesele îmbelșugate și mai ales după băutură din belșug, nu mergeți la culcare! Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să ieșiți la plimbare. Să mergeți, să simțiți aerul curat! Ajută la oxigenarea creierului, la trezire și la eliminarea alcoolului din sânge cu o mai mare repeziciune!