Sănătate, Video

Cum vindecăm rapid, pe cale naturală, infecțiile respiratorii?

Autor:

Scăpăm de o răceală și ne prinde din urmă alta. Ni se întâmplă și nouă, adulților, dar mai ales copiilor. Viroza respiratorie. Pornește cu o ușoară tuse, apar și mucozitățile, ca apoi să se instaleze confortabil. Ne fură vlaga, ne dă o stare generală proastă și are grijă să ne țină așa zile bune. Nu însă dacă acționăm rapid, metodic, cu eficiență.

Vezi toate articolele despre:
antibiotice naturaleimunitateracealavideovirozavitamina C

Dr. Ruxandra Constantina, medic de familie cu competențe în api-fitoterapie, a ascultat păsurile mămicilor și ne spune care este planul ce, odată respectat, alungă efectele virozelor respiratorii și ne pune mult mai repede pe picioare.

La primele semne de răceală, copilul trebuie ținut în acasă. În acest fel, se evită complicațiile și grăbim procesul de vindecare. Odată intrat răcit în colectivitate, pe un fond de imunitate scăzută, problemele se agravează, iar remediile de orice fel își fac mult mai greu efectul. Alimentația ușoară, sănătoasă, alcătuită din produse gătite în casă contribuie la sporirea stării de bine a copilului. „Încercăm pe cât posibil să reducem produsele cumpărate din comerț. Chiar și laptele ar trebui, pentru câteva zile, eliminat și înlocuit cu chefir, sana, iaurt. Legumele și fructele proaspete sunt extrem de importante, la fel și supa de pui. Ea are marele merit de a  conține tot ce trebuie: carne, legume, apă. Hidratează, hrănește, oferă vitamine, minerale, iar puiul conține un aminoacid care ajută la fluidizarea secrețiilor și la eliminarea mai ușoară a mucusului”, explică dr. Ruxandra Constantina.

Extractele din plante, soluția eficientă și la îndemână!

Atunci când răcelile, virozele ne doboară, nu trebuie să uităm de hidratare. Apa sau limonada sunt două dintre cele mai bune variante. Ceaiurile de soc, muguri de plop, salvie, busuioc au efecte antiseptice extraordinare. Să nu ignorăm nici extractul de scoarță de salcie, care este, de fapt, o aspirină naturală. ”Ceaiul trebuie să fie călduț, punem și o linguriță de miere și câteva picături de zeamă de lămâie și este extrem de benefic atât pentru adulți, cât și pentru copii”.

Vizita la medic nu este întotdeauna necesară. Dacă starea copilului este bună, mănâncă, este vioi, remediile naturale sunt suficiente în a lupta cu viroza. Echinacea, chimenul negru, extractele geroterapice, precum bradul, coacăzul negru, măceșul, tamarixul își fac treaba extraordinar de bine. Vitamina C și zincul ajută la scurtarea perioadei de infecție respiratorie, iar uleiul de pește, administrat pe toată perioada anotimpului rece, reușește să mențină o sănătate puternică.

Antibioticele naturale, puternic efect antiviral, antibacterian, fără reacții adverse

Dr. Ruxandra Constantina amintește și de așa-zisele leacuri băbești. Metode, pe care bunicii noștri nu pregetau în a le folosi și care reușeau de fiecare dată să pună pe picioare mintenaș întreaga familie. ”Cartofii rași, stropiți cu oțet de mere și puși sub formă de compresă în jurul gâtului, calmează imediat“, spune specialistul. Frecția, masajul cu soluții special adresate copiilor alungă răceala și dau o stare de bine suferinzilor. Nici suplimentele alimentare, naturale, nu trebuie să lipsească. Iar dacă este nevoie de antibiotice, e bine să se meargă pe cele naturale, de tip propolis sau ulei esențial de cimbru, lavandă, eucalipt, care au o acțiune puternic antivirală, antibacteriană, fără sa avem parte de efectele adverse ale antibioticelor clasice.

Când suntem sănătoși, avem senzația că le putem face pe toate. Și poate că așa și este! Când răcelile ne împresoară, să încercăm să nu ne abatem de la calea propusă de specialiști, să mergem pe variante blânde, dar cu efect, în concordanță cu natura și cu organismul nostru, prieten cu tot ceea ce-i sănătos și natural!

Etichete articol:
antibiotice naturaleimunitateracealavideovirozavitamina C
Articolul anterior
Cum să mâncăm sănătos în post?
Articolul următor
Spune-mi ce mănânci, ca să îți spun ce mai face inima ta!
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
SănătateVideo