Bun găsit! Poate știți deja că medicii recomandă să consumăm măcar 5 porții de fructe și legume variate zilnic. Dar pentru ca acestea să fie pline de nutrienți, este necesar să le depozităm corespunzător. Iată cum ar trebui să păstrăm fructele și legumele pentru ca ele să își păstreze prospețimea!
Majoritatea fructelor și legumelor nu se țin la frigider! Roșiile, castraveții și ardeiul gras își păstrează mai bine savoarea și nutrienții la temperatura camerei. Țelina, morcovii, varza, conopida și broccoli pot fi păstrate în frigider în cutii speciale, unde temperatura este puțin mai ridicată decât pe rafturi.
Unele fructe și legume precum bananele, caisele, pepenele galben, perele, mango și roșiile emană etilenă după ce se coc și nu trebuie să stea lângă mere, pepene verde, vinete, dovlecei, morcovi sau broccoli. Acestea din urmă se strică mai repede dacă întră în contact cu fuctele și legumele ce emană etilenă.
Salata și verdețurile se păstrează în frigider, fără să fie introduse în pungi.
Tulpinile de sparanghel, conopida și broccoli se păstrează mai bine dacă stau cu codițele în apă, la frigider. La fel pătrunjelul, rozmarinul, mărarul și menta.
Ceapa, usturoiul și cartofii trebuie ferite de razele soarelui și este de preferat să le țineți în cămară, în lădițe din lemn sau pungi de hârtie găurite.
Ceapa și cartofii nu se depozitează împreună pentru că încep să înmugurească și se strică mai repede. Puteți însă pune câteva mere printre cartofi pentru a-i păstra mai mult timp proaspeți.
Bananele rezistă mai mult dacă le înfășurați codițele în folie alimentară.
Avocado se păstrează mai mult timp în pungi din hârtie, la temperatura camerei.
Voi cum păstrați legumele și fructele proaspete mai mult timp?