Bună tuturor! Sunt Florentina și am descoperit recent cum să pregătesc o pudră delicioasă și sănătoasă din legume. O puteți adăuga în ciorbe și tocănițe în locul mixului de condimente de tip adaos universal pentru mâncăruri despre care vorbeam zilele trecute. Vă las rețeta mai jos!
Aveți nevoie de:
- 5 morcovi
- 3 rădăcini de pătrunjel
- 2 rădăcini de păstârnac
- 3 roșii
- 2 cepe albe
- 1 ceapă roșie
- 1 ardei roșu
- 1 ardei alb
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de frunze de țelină
- jumătate de rădăcină de țelină
Se curăță bine legumele de coajă, cotoare și semințe, se dau pe răzătoare și se așează într-o tavă cu hârtie de copt. Presărați puțină sare peste ele.
Tava se bagă la cuptorul preîncălzit la maximum 40 de grade Celsius și se lasă legumele înăuntru pentru aproximativ 4 ore.
Când legumele s-au uscat, se scot din cuptor și se dau prin râșniță, blender sau se mărunțesc cu un robot de bucătărie. În pudra rezultată se adaugă puțină sare și se păstrează în recipiente închise ermetic.
Asta e tot! Pe data viitoare!