Bun găsit! Spuneți drept, obișnuiți să beți cafea sau ceaiuri fierbinți din pahare de plastic? Adăugați puțin zahăr și apoi amestecați cu bețișorul, tot din plastic?
Cantitatea de bisfenol A (BPA) din recipientele de plastic ce se transferă în băutură este direct proporțională cu temperatura băuturii. Deci cu cât este mai fierbinte cafeaua sau ceaiul, cu atât riscul de a vă îmbolnăvi este mai ridicat! Mai precis, atunci când un recipient din plastic intră în contact cu un lichid fierbinte, bisfenolul A se eliberează de 55 de ori mai rapid decât dacă băutura ar fi rece.
De ce trebuie să ne ferim de bisfenolul A? Pentru că poate provoca:
- Leziuni structurale ale creierului.
- Hiperactivitate, agresivitate crescută.
- Dificultăți de concentrare și memorare.
- Supraponderalitate și obezitate.
- Pubertate precoce, disfuncții ovariene.
- Dereglări hormonale.
- Creșterea dimensiunii prostatei și scăderea producției de spermă.
- Cancer de prostată.
- Cancer de sân.
Deci, data viitoare când vă cumpărați o cafea de la automat, fiți foarte atenți la pahar! Ar trebui să fie din carton, și nu din plastic!
Sunt Florentina de la ZDS și ne vedem tot aici, cu și mai multe sfaturi utile! Pe curând!