Atenție la automedicație! Folosite la întâmplare și pentru timp îndelungat, antiinflamatoarele pot provoca o serie de efecte adverse mult mai grave decât durerea pe care ar fi trebuit să o trateze. Cele mai comune riscuri asociate consumului pe termen lung de medicamente antialgice și antiinflamatoare includ ulcerul și sângerările gastrice, arsurile la stomac și cancerul esofagian, creșterea tensiunii arteriale și alte probleme cardiovasculare. Din cauza consumului prelungit se poate ajunge chiar la hepatită toxică și alte afecțiuni colaterale. Retenția de lichide, senzația de greață, diareea, apetitul redus, insomnia și vertijul sunt alte efecte nedorite ale abuzului de medicamente antiinflamatoare. Anumite persoane au reclamat chiar erupții cutanate, indigestie, anemie, stări depresive și deteriorarea auzului după perioade lungi de folosire a acestor medicamente. În plus, pe termen lung, potrivit studiilor, medicamentele antiinflamatoare pot încetini capacitatea de autoregenerare a articulației și pot favoriza avansarea osteoartritei și degradarea cartilajelor. Soluția ar fi tratarea în profunzime a cauzei durerii și nu doar a efectului în mod superficial. În cazul în care chiar ai nevoie de un antialgic și antiinflamator încearcă un produs 100% natural, pentru că are efecte adverse mai reduse.
Care sunt riscurile abuzului de pastile pentru durere?
Autor:
Te-ar putea interesa și:
Cât de periculos e să dormi cu telefonul la cap?
Bun găsit, dragii mei! Suntem înconjurați de tehnologie, telefoane mobile, internet, rețele wireless. Aproape că nu există locuință fără conexiune…
Cardiopatia ischemică: O boală ce nu ține cont de pandemie
În apariția cardiopatiei ischemice sunt foarte importanți factorii de risc. Obezitatea, sedentarismul, dislipidemiile, diabetul zaharat si fumatul sunt factori care…
Corpul copilului ne vorbește – VIDEO
Nici nu ne putem imagina ce capacitate are organismul uman de a identifica „inamicii” care îl atacă, de a lupta…
Prietenii de nădejde, alături de care trecem ușor prin provocările sezonului rece
1. Alimentele-medicament Folosiți în alimentația zilnică cimbru, oregano, hrean, ghimbir, usturoi, ceapă, miere de mană, miere polifloră de munte, chimen…
Cum acționează acizii omega 3?
Acizii omega 3 reduc riscul infarcturilor si protejeaza bolnavii impotriva mortii subite din timpul acestora. Acizii omega 3 pot sa…