Atenție la automedicație! Folosite la întâmplare și pentru timp îndelungat, antiinflamatoarele pot provoca o serie de efecte adverse mult mai grave decât durerea pe care ar fi trebuit să o trateze. Cele mai comune riscuri asociate consumului pe termen lung de medicamente antialgice și antiinflamatoare includ ulcerul și sângerările gastrice, arsurile la stomac și cancerul esofagian, creșterea tensiunii arteriale și alte probleme cardiovasculare. Din cauza consumului prelungit se poate ajunge chiar la hepatită toxică și alte afecțiuni colaterale. Retenția de lichide, senzația de greață, diareea, apetitul redus, insomnia și vertijul sunt alte efecte nedorite ale abuzului de medicamente antiinflamatoare. Anumite persoane au reclamat chiar erupții cutanate, indigestie, anemie, stări depresive și deteriorarea auzului după perioade lungi de folosire a acestor medicamente. În plus, pe termen lung, potrivit studiilor, medicamentele antiinflamatoare pot încetini capacitatea de autoregenerare a articulației și pot favoriza avansarea osteoartritei și degradarea cartilajelor. Soluția ar fi tratarea în profunzime a cauzei durerii și nu doar a efectului în mod superficial. În cazul în care chiar ai nevoie de un antialgic și antiinflamator încearcă un produs 100% natural, pentru că are efecte adverse mai reduse.
Care sunt riscurile abuzului de pastile pentru durere?
Autor:
Te-ar putea interesa și:
Cum abordăm tulburările de circulație?
Tulburările de circulație, deși sunt privite de multe ori ca simple probleme estetice, afectează la nivel profund starea de sănătate…
Spray cu cofeină pentru energie
Sprayul cu cofeină produs de inventatorii Ben Yu și Deven Soni se adresează populației ocupate care nu are timp să…
Cum ne întărim imunitatea?
Imunitatea: un subiect la ordinea zilei în sezonul rece. Simona Dragomir a abordat acest subiect cu doamna doctor Ruxandra Constantina,…
De ce tot mai mulți copii au probleme de postură? – VIDEO
Despre problemele de postură care pot apărea în rândul copiilor și cauzele acestora a vorbit invitata Simonei Dragomir, dr. Valentina…
Te confrunți frecvent cu disconfortul digestiv? Iată 10 cauze ale balonării!
Ce este balonarea? Termenul de „balonare” este foarte des utilizat pentru a descrie stări provocate de o serie de factori…