Sănătate

Top 10 probleme care ne fac zile fripte vara și cum scăpăm de ele

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 5 minute
Vezi toate articolele despre:
arsuri solareboliconstipațiediareeInfecțiiinsolațiepieleprotecție solarărăcelirecomandarevaravirozevitamine

Vara rimează cu relaxare, soare, plimbare, însă bolile nu intră în concediu. Evident că nimeni nu-și dorește să petreacă vacanța alături de asemenea „musafiri” nepoftiți, de aceea vă dezvăluim cum să evitați principalele riscuri pentru sănătate în sezonul cald, iar dacă acest lucru nu a fost posibil, cum să scăpați cât mai repede de probleme.

1. Viroze respiratorii

Deși majoritatea virusurilor și bacteriilor respiratorii se află în circulație și ne îmbolnăvesc mai ales în sezonul rece, răcelile pot să apară și în plină vară. Consumul de băuturi reci, înghețata, expunerea la aer condiționat sunt factori favorizanți pentru răcelile de vară. Din cauza șocului termic, mucoasa respiratorie este sensibilizată și predispusă la contractarea virusurilor sau bacteriilor. De reținut că vara predomină faringo-amigdalitele purulente cauzate de bacterii.

Ce este de făcut? Încercați să vă răcoriți fără a apela la metode extreme, fără gheață, fără aer condiționat la 18 grade. Un rol foarte important în combaterea răcelilor îl are și alimentația. Mâncați multe legume și fructe bogate în vitamina C și antioxidanți polifenolici (ardei, varză, fructe de pădure). Pentru a vă face plinul de vitamine naturale, alegeți Vitamina C Naturală de la Zenyth, pudră din fructe de pădure, cu miere și propolis.

2. Constipație

Plecarea în călătorie, schimbările survenite în alimentație și în ritmul de viață vă pot perturba digestia și tranzitul intestinal. Astfel apare constipația, însoțită de balonare, dureri abdominale și toată suita de manifestări neplăcute care vă pot strica vacanța.

Ce este de făcut? Încearcă să respecți un program ordonat de masă și să consumi porții mici de mâncare, cu toate că este destul de greu de rezistat în fața tentațiilor culinare mai ales în concediu. Consumă multe fructe și legume și nu uita să bei multă apă! Pentru un plus de fibre care reglează digestia și tranzitul, ia în fiecare dimineață o porție de Colon Help, într-un pahar cu iaurt la micul dejun. Scapi de constipație și te bucuri de zile frumoase de vară!

3. Diaree acută

Diareea călătorului, toxiinfecțiile alimentare, indigestiile se numără printre surprizele extrem de neplăcute ale vacanței. Boala diareică acută apare de obicei brusc și se manifestă prin scaune diareice, crampe abdominale, greață, vărsături. Consumul de alimente alterate este principala cauză a toxiinfecțiilor alimentare.

Ce este de făcut? Ai grijă ce mănânci! Evită produsele preparate în condiții improprii de igienă. Încearcă să urmezi o cură cu probiotice înainte de concediu și nu uita să îți iei probioticele în bagaj. Folosește un supliment simbiotic (care conține deopotrivă probiotice și prebiotice), cum este ColonHelp Probiotic Forte de la Zenyth. Produsul conține probiotice, fibre de in și psyllium și inulină, ingrediente care acționează sinergic pentru restabilirea echilibrului florei intestinale și reducerea simptomelor diareei. Un alt aliat util în vacanță poate fi Carbo Forte, cărbune activat din coajă de nucă de cocos, pentru reducerea disconfortului abdominal și absorbția toxinelor ingerate odată cu alimente. Pentru reglarea tranzitului intestinal în caz de diaree se recomandă administrarea a 1/4 linguriță de cărbune activat de la primele simptome și repetarea dozei la fiecare oră până la dispariția simptomatologiei.

4. Infecții urinare

Consumul insuficient de lichide în perioadele caniculare determină stagnarea pentru mai mult timp a urinei în vezică, acumularea de toxine și proliferarea germenilor. Drept urmare, eliminarea urinei cu mari concentrații de toxine și germeni duce la apariția infecțiilor urinare sau cistitelor.

Ce este de făcut? Beți cel puțin 1,5 litri de apă zilnic, mergeți la toaletă imediat ce apare senzația de urinare și goliți complet vezica. Aveți grijă la igiena intimă corectă pentru a limita transmiterea germenilor intestinali către aparatul urinar. În cazul în care suspectați dezvoltarea unei infecții urinare, adresați-vă medicului pentru tratament adecvat.

5. Herpes

Expunerea la soare sau la condiții de mediu cu care nu ești obișnuit (briza mării, curenți de aer de pe crestele montane), oboseala, practicarea intensivă a unui sport, contactul cu persoane noi sunt factori ce favorizează apariția unui herpes.

Ce este de făcut? Ai grijă să te protejezi complet de soare, inclusiv fața și buzele. Nu ezita să aplici cremă cu factor de protecție solară în jurul gurii și ideal ar fi să folosești un balsam de buze cu filtru UV. Hidratează-ți pielea și din interior. Mănâncă fructe zemoase, bea apă, căci buzele uscate sunt predispuse la pusee herpetice.

6. Otită externă

Înotul sau bălăceala în mare sau piscină reprezintă principala cauză a otitei externe. Apa se infiltrează și rămâne în canalul auditiv, unde se înmulțesc bacteriile. O durere ascuțită în ureche și mâncărimi la nivelul pavilionului urechii ar trebui să te trimită la medicul ORL.

Ce este de făcut? Purtarea unei căști de înot și igiena corectă a urechii după baie te pot scuti de otită. Nu este însă indicat să insiști cu curățarea profundă a urechii, ci trebuie să folosești bețișorul de urechi sau colțul prosopului doar la intrarea în canalul urechii.

7. Veruci și micoze plantare

Microorganismele care provoacă negi sau veruci (virusuri) și micoze plantare (ciuperca piciorului) proliferează în medii calde și umede. Marginile piscinelor, dușurile comune, toaletele, băile din hoteluri sunt rezervoare de astfel de microorganisme. Dar nu trebuie omisă nici autocontaminarea, adică micozele cauzate de încălțămintea închisă, neaerisită, din materiale sintetice, purtată întreaga vară.

Ce este de făcut? Trebuie evitat cu orice preț mersul în picioarele goale pe suprafețele menționate. Purtați întotdeauna șlapi la piscine, plaje, dușuri și alte spații publice. Preveniți transpirația excesivă a piciorului purtând încălțăminte adecvată sezonului și acordați atenție îngrijirii personale.

8. Picioare grele

Căldura provoacă vasodilatație la nivelul circulației periferice a membrelor inferioare. Returul venos este deficitar, sângele stagnează în membrele inferioare provocând o senzație de picioare grele, dureri difuze și retenție de apă. Sunt afectate în special persoanele cardiace, care au de obicei boală venoasă cronică.

Ce este de făcut? Pentru facilitarea circulației venoase, evitați pozițiile statice, atât pe scaun, cât și în picioare. În schimb, mersul pe jos (ideal pe țărmul mării), mersul pe bicicletă sunt activități care stimulează circulația periferică. Pentru atenuarea senzației de picioare grele, încercați Marine Magnesium de la Zenyth, un supliment alimentar 100% natural, pe bază de magneziu marin, care contribuie funcționarea normală a sistemului muscular și a celui osos, la reducerea oboselii și extenuării.

9. Insolație

Insolația reprezintă o stare care poate pune viața în pericol mai ales a copiilor și vârstnicilor. Apare atunci când organismul se supraîncălzește din cauza expunerii îndelungate la soare și nu mai reușește să își regleze temperatura. Se manifestă prin dureri de cap, greață, vărsături, amețeli, iar în cazurile severe se ajunge la pierderea cunoștinței. Se impune prezentarea de urgență la medic.

Ce este de făcut? Evitați expunerea directă la soare mai ales în intervalul 11.00-16.00, hidratați-vă suficient, purtați șapcă sau pălărie, ochelari de soare, haine lejere, deschise la culoare. Nu lăsați copiii singuri în mașină, nici măcar la umbră. Temperatura corporală a copiilor crește de până la cinci ori mai repede decât la un adult.

10. Arsuri solare

Indiferent că mergi la mare, la piscină sau pur și simplu petreci câteva ore în aer liber, nu trebuie să uiți de protecția solară. Razele soarelui pot fi nemiloase cu pielea dacă nu te protejezi corespunzător. Și nu uita: pielea arsă de soare îmbătrânește înainte de vreme, se ridează, își pierde strălucirea și devine pătată.

Ce este de făcut? Bineînțeles, știi că trebuie să folosești creme de protecție solară. Dar știi că pielea trebuie protejată de soare și din interior? Aici intervine Beauty Help, nutricosmetic premium, un supliment alimentar cu efect antiaging care conține un puternic complex antioxidant: resveratrol, astaxantină, vitamina C, vitamina E, coenzima Q10. Alături de acestea acționează sinergic ingredientele care susțin hidratarea și fermitatea pielii: colagen, acid hialuronic, fitoceramide, plus MSM, un compus special antiinflamator. Beauty Help te ajută să îți pregătești pielea pentru plajă, prevenind deshidratarea și fotoîmbătrânirea pielii.

 

Surse:
https://www.livescience.com/35797-common-summer-health-concerns-.html
https://www.doctissimo.fr/sante/diaporamas/maladie-ete
https://www.health24.com/Lifestyle/Healthy-you/7-common-summer-ailments-20170126

Etichete articol:
arsuri solareboliconstipațiediareeInfecțiiinsolațiepieleprotecție solarărăcelirecomandarevaravirozevitamine
Articolul anterior
Bacterii și virusuri care se ascund în nisip
Articolul următor
Ouă contaminate cu insecticid, în România. Cum pot fi depistate rapid?

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Sănătate

Te-ar putea interesa și: