Nutriție

Spirulina – în dieta vârstnicilor

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 2 minute
Vezi toate articolele despre:
dietăimunitatesfaturi dietaSpirulina

În cazul persoanelor în vârstă care suferă de anemie sau afecțiuni cauzate de vârstă, sistemul imunitar s-ar putea bucura de îmbunătățiri considerabile în cazul folosirii cu regularitate a spirulinei, o algă de apă dulce, intens promovată ca benefică pentru sănătate. Cercetătorii de la Divizia de Reumatologie, Alergologie şi Imunologie de la Clinica Universității din California au ajuns la aceste concluzii după testarea efectelor spirulinei în cadrul unui grup de persoane în vârstă. Participanții la studiu au fost un grup de 40 de voluntari, cu vârste de peste 50 de ani, fără antecedente de boli cronice majore. Totuşi, fiecare participant a suferit de o formă de anemie sau altă disfuncție imunologică, ceea ce înseamnă că a avut nevoie de un tratament regulat. În acest caz, cercetătorii au dorit să testeze dacă o dietă bazată pe spirulină ar aduce o îmbunătățire vizibilă pentru pacienți. 

Timp de 12 săptămâni, participanții la studiu au consumat spirulină în mod regulat, dar au întocmit şi chestionare cuprinzătoare referitoare la celelalte produse alimentare consumate în acest timp. De-a lungul acestor 3 luni, specialiştii au testat indicatorii funcțiilor imunitare pentru toți participanții. La analizele finale, echipa de cercetare a constatat că masa medie a hemoglobinei pe celulele roşii din sânge a crescut semnificativ în cazul ambelor sexe. Anumite concluzii preliminare tind să arate că beneficiile pentru sănătate în cazul spirulinei sunt mai rapide pentru femei decât pentru bărbați.

Spirulina întărește imunitatea

Revista „Cellular & Molecular Immunology” afirmă că spirulina poate ameliora anemia şi poate întări imunitatea la subiecții în vârstă. De asemenea, există studii care arată că spirulina este asociată cu multe alte beneficii de sănătate, inclusiv reducerea simptomelor în cazul alergiilor, menținerea în limite normale a colesterolului şi scăderea riscului de cancer. Multe cercetări anterioare, inclusiv cele publicate în revista „Cardiovascular Therapeutics” în anul 2010, arată că spirulina poate ajuta la prevenirea şi tratarea unei serii întregi de boli, cum ar fi afecțiuni cardiovasculare şi inflamatorii.

Etichete articol:
dietăimunitatesfaturi dietaSpirulina
Articolul anterior
Cum poate uleiul de cocos să vă salveze de Alzheimer
Articolul următor
Aspartamul: potențial distructiv pentru creier

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Nutriție

Te-ar putea interesa și: