Nutriție

4 sfaturi de detoxifiere primăvara asta

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 2 minute
Vezi toate articolele despre:
clorofilădetoxifiererecomandaresfattips & tricks

Primăvara înseamnă șansa unui nou început pentru întreaga natură, cu atât mai mult pentru organismul tău. Acum ai ocazia să te gândești mai bine la sănătatea ta, la modalitățile de a-ți spori vitalitatea și vigurozitatea, toate acestea cu scopul de a-ți îmbunătăți calitatea vieții. Detoxifierea este esențială în acest sens, fiind o necesitate a zilelor noastre. Sănătatea colonului este extrem de importantă pentru sănătatea întregului organism și, de aceea, o cură de detoxifiere trebuie să se adreseze mai întâi acestui organ. Iată în continuare 4 moduri de detoxifiere mai puțin cunoscute, care sunt extrem de eficiente pentru întregul organism.

1. Mănâncă alimente bogate în clorofilă

Consumul alimentelor care conțin cantități importante de clorofilă este recomandat pentru eliminarea toxinelor. Aceste alimente ajută la scăderea toxinelor din sânge, studiile arătând că clorofila reduce absorbția de toxine și sprijină excreția acestora. Legumele cu frunze de culoare verde închis sunt foarte bogate în clorofilă: spanac, varză de Bruxelles, pătrunjel și germeni de grâu. De asemenea, nu uita de algele marine, spirulina și chlorella, care pot fi consumate fie în mâncare, fie sub formă de suplimente alimentare.

2. Ia probiotice

Probioticele sunt excelente pentru starea generală de sănătate a colonului și a întregului organism, contribuind în mod special la detoxifiere. Probioticele au capacitatea de a reduce prezența unei enzime din corpul tău, care determină colonul să rețină toxinele în loc să le elimine. Poți folosi suplimente alimentare naturale cu culturi de prebiotice și probiotice, care sunt deosebit de eficiente pentru refacerea florei intestinale. De asemenea, poți lua probioticele din alimente precum iaurt sau murături.

3. Ia în considerarea suplimentarea magneziului

Magneziul atrage ușor apa în colon și are un efect laxativ natural. Spre deosebire de alte laxative, magneziul nu cauzează probleme sau dependență atunci când este utilizat pe termen lung. Poți lua între 300 și 600 mg de magneziu pe zi, totuși asigură-te că nu depășești o doză de 900 mg zilnic, întrucât supradozarea poate provoca unele probleme de sănătate.

4. Află despre N-acetil Cisteină

N-acetil Cisteina este un precursor al glutationului, care este una dintre cele mai importante substanțe detoxifiante din organism. Acest precursor se găsește în multe alimente naturale, cum ar fi iaurtul și carnea de pasăre bogată în proteine, dar poate fi luat, de asemenea, și ca supliment alimentar cu rol important în detoxifiere. Când suplimentele de N-acetil Cisteină ajung în organismul tău, acestea se transformă în glutation, care poate fi folosit pentru o detoxifiere mai rapidă și mai eficientă. Poți lua între 500 și 1.500 mg de N-acetil Cisteină zilnic, în timpul unei cure de detoxifiere.

Etichete articol:
clorofilădetoxifiererecomandaresfattips & tricks
Articolul anterior
10 lucruri pe care nu le știai despre varza Kale
Articolul următor
Studiu: Acizii grași omega 3 îmbunătățesc memoria de lucru

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Nutriție

Te-ar putea interesa și: