Nutriție

Sarea roz de Himalaya – cea mai pură sare din lume

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 2 minute
Vezi toate articolele despre:
dietămineralesfat

De curând, se aduc în discuție tot mai des cristalele de sare din Himalaya ca alternativă pentru sarea de masă. Dar ce face ca această sare de Himalaya să fie atât de uimitoare? Specialiștii consideră că acum 200 de milioane de ani s-au cristalizat paturi de sare de mare, care au fost ulterior acoperite cu lavă. Fiind păstrată în acest mediu neatins, curat și înconjurat de zăpadă și gheață timp de atât de mulți ani, înseamnă că sarea a fost protejată de poluarea modernă. De aceea, există multe voci care consideră această sare roz din Himalaya drept cea mai pură sare care poate fi găsită în întrega lume.

Sarea de Himalaya conține aceleași minerale ca și corpul uman

Sarea de Himalaya conține aceleași 84 de minerale și elemente care se găsesc în corpul uman, ceea ce este destul de impresionant. Câteva dintre aceste minerale ar fi clorura de sodiu, sulfatul, calciul, potasiul și magneziul. Când consumi această sare, aportul de sodiu este mai scăzut față de sarea obișnuită, pentru că este mai puțin rafinată și bucățile sunt mai mari. Mineralele din această sare de Himalaya sunt în formă coloidală, ceea ce înseamnă că sunt suficient de mici pentru ca celulele noastre să le poată absorbi cu ușurință.

Beneficiile uimitoare ale sării din Himalaya

Unele dintre beneficiile la care te poți aștepta dacă vei consuma această sare în locul celei de masă obișnuite includ:
• Sprijinirea sănătății vasculare;
• Sprijinirea funcției respiratorii și menținerea plămânilor sănătoși;
• Promovarea unui echilibru stabil al pH-ului în celule;
• Reducerea semnelor de îmbătrânire;
• Ajutorul pentru un somn sănătos;
• Creșterea libidoului;
• Prevenirea crampelor musculare;
• Creșterea hidratării;
• Întărirea oaselor;
• Scăderea tensiunii arteriale;
• Îmbunătățirea circulației;
• Detoxifierea organismului de metale grele.

Comparația cu alte tipuri de sare

Chiar dacă sarea de mare este o alegere mai bună decât sarea de masă, aceasta este din ce în ce mai prelucrată, iar oceanele tot mai poluate în fiecare an. Sarea comercială de masă este complet sărăcită în principalele sale minerale, cu excepția sodiului și a clorurii. Aceasta este apoi albită, curățată cu substanțe chimice și apoi este încălzită la temperaturi extrem de ridicate. Iodul care se adaugă la sarea de masă este aproape întotdeauna sintetic, ceea ce face extrem de dificilă absorbția corespunzătoare în organism. Este tratată apoi cu agenți antiaglomeranți, care previn dizolvarea în apă și interacțiunea cu recipientul de sare. Acești agenți pot împiedica absorbția sării în corpurile noastre, ceea ce poate duce la acumularea acesteia în organe, putând cauza probleme grave de sănătate. Studiile au arătat că pentru fiecare gram de sare de masă consumat și pe care organismul nu-l poate procesa, corpul tău va folosi în celule o cantitate de apă de 20 de ori mai mare pentru a neutraliza cantitatea de clorură de sodiu prezentă în această sare tratată chimic.
Aceasta este, pe scurt, povestea pentru care sarea de masă a ajuns să aibă un renume atât de rău. Acesta nu este neapărat din cauza sării propriu-zise, care este bună pentru noi, ci din cauza procesului de rafinare a sării de masă, care o transformă într-un produs inferior pentru sănătate. În afară de acest lucru, multe persoane consumă alimente prelucrate, care conțin cantități uriașe de sare. Așadar, nu este vorba doar despre limitarea consumului de sare, ci și despre consumul unor alimente cât mai naturale, integrale.

    Surse:

  • himalayanlivingsalt.com/salt_facts.htm
  • fitlife.tv/10-amazing-benefits-of-pink-himalayan-salt/
  • authoritynutrition.com/how-much-sodium-per-day/
  • globalhealingcenter.com/natural-health/himalayan-crystal-salt-benefits/
Etichete articol:
dietămineralesfat
Articolul anterior
Studiu: Uleiul de cocos extermină 90% din celulele canceroase din colon
Articolul următor
Top 5 beneficii ale ciocolatei negre

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Nutriție

Te-ar putea interesa și: