Nutriție

Studiu: Uleiul de cocos extermină 90% din celulele canceroase din colon

Autor:
Niciun comentariu
Timp citire aprox: 2 minute
Vezi toate articolele despre:
cancercocosstudiu

Cancerul de colon este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer, atât în rândul bărbaților, cât și în rândul femeilor, dar există și un număr mare de remedii naturale pentru prevenirea și tratarea acestei afecțiuni.
Un bun exemplu este oferit de o cercetare recentă, care arată că există o componentă activă anticancer în uleiul de cocos, numită acid lauric. Într-un studiu publicat de revista Cancer Research, cercetătorii de la Universitatea din Adelaide au descoperit că această componentă extermină complet mai mult de 90% din celulele canceroase din colon după doar două zile de tratament in vitro. Studiul citează și alte rapoarte care susțin faptul că acidul lauric poate induce moartea celulelor canceroase atât in vitro, cât și in vivo. Pentru acest studiu, cercetătorii au folosit celule intestinale de la șobolani ca model de celule epiteliale intestinale. Așadar, după cum confirmă și United Nations University, experimentele efectuate cu ajutorul animalelor arată cum uleiul de cocos poate proteja împotriva cancerului și au oferit deja unele rezultate interesante.

Diferența dintre studiile in vitro și in vivo

Pentru studiile in vitro, cercetătorii efectuează experimente folosind celule într-un vas Petri sau efectuează o procedură într-un mediu controlat în afara unui organism viu. Atunci când vorbim despre uleiul de cocos și cancer, studiul menționat nu a fost efectuat in vivo, unde cercetătorii efectuează experimente asupra întregului organism viu, studiile pe animale și studiile clinice fiind două forme de cercetare in vivo. Din păcate, studiile clinice sunt foarte scumpe, ceea ce face ca studierea efectelor benefice ale acidului lauric asupra cancerului să fie dificil de cercetat pentru cei care nu au acces la finanțări consistente.

Efectele nebănuite ale acidului lauric

Acidul lauric, substanța din uleiul de cocos care are proprietăți anticancerigene, se mai găsește și în laptele matern. Este un acid gras cu o catenă medie, care sprijină sistemul imunitar și are o mulțime de proprietăți antimicrobiene. Specialiștii consideră că uleiul brut, virgin și organic de nucă de cocos poate fi un excelent adjuvant în cazul vindecării cancerului și a altor boli, conform anumitor studii.
Potrivit Societății Americane de Nutriție, studiile clinice au arătat că grăsimile găsite în uleiul de cocos pot fi utile în tratarea și prevenirea bolilor precum diabet, osteoporoză, boli legate de virusuri (hepatita C, herpes), bolile vezicii biliare, boala Crohn și cancer. Uleiul de cocos a fost chiar demonstrat ca util în reducerea efectelor secundare ale chimioterapiei și în îmbunătățirea calității vieții la pacienții care suferă de cancer.

Surse:

  • https://ourworld.unu.edu/en/discovering-the-wonders-of-the-coconut
  • https://www.researchgate.net/publication/259394526_Induction_of_
    Apoptosis_by_the_Medium-Chain_Length_Fatty_Acid_Lauric_Acid_in_Colon_Cancer_
    Cells_due_to_Induction_of_Oxidative_Stress
Etichete articol:
cancercocosstudiu
Articolul anterior
Este corect să congelăm fructele și legumele?
Articolul următor
Sarea roz de Himalaya – cea mai pură sare din lume

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria: Nutriție

Te-ar putea interesa și: