Trăiește sănătos cu Simona, Video

Antiinflamatoare naturale. Cum combatem durerea? – VIDEO

Autor:

La ce te gândești atunci când auzi cuvântul inflamație? La o lovitură puternică urmată de umflătură și roșeață sau mai degrabă la un coș care s-a spart și s-a infectat? Poate pare îngrijorătoare pentru unele persoane, însă inflamația reprezintă răspunsul natural al organismului, prin care acesta se protejează, luptă împotriva factorilor dăunători și facilitează recuperarea cât mai rapidă.

Vezi toate articolele despre:
anti-agingdureridureri articulareinflamațieturmericvideo

Cu siguranță sunteți familiarizați cu medicamentele antiinflamatoare care se găsesc în farmacii și care combat durerea, însă dacă sunteți în căutare de niște remedii naturale și care să nu creeze reacții adverse, pentru voi este această emisiune.

Invitata Simonei Dragomir din această ediție este dr. Anca Mihalcea, medic specialist geriatrie-gerontologie, cu competență în homeopatie și acupunctură, care ne-a povestit în cadrul emisiunii tot ce trebuie să știm despre efectul plantelor asupra inflamației și durerii, alături de câteva recomandări de suplimente naturale.

De ce ne doare atunci când ne lovim?

Durerea reprezintă răspunsul organismului la o inflamație, putând să apară în diverse zone ale corpului. Un lucru interesant aici este faptul că majoritatea oamenilor caută să combată durerea, mai degrabă decât să găsească sursa acesteia. Desigur că foarte mult contează care este pragul de rezistență în funcție de care avem o toleranță mai mică sau mai mare în momentul în care inflamația își face simțită prezența în corp. În funcție de cauza și de intensitatea inflamației, durerea poate să însemne ceva banal, adică ne lovim și ne doare (de exemplu, articulații inflamate), putând fi vorba și despre cauze serioase, cum este anevrismul cerebral, tumorIle, hernia de disc cu o compresie medulară etc.

În funcție de cauza care a produs inflamația, aceasta poate fi de mai multe tipuri:

  • Inflamație acută – este dureroasă, dar nu cu o intensitate foarte mare, se instalează repede și poate să se vindece în câteva zile sau să se transforme într-o inflamație cronică.
  • Inflamația cronică – este provocată de virusuri, patogeni, de un răspuns imunitar hiperactiv care se instalează Încet și care durează de la câteva luni la câțiva ani, putând provoca urmări la nivelul întregului organism (îngrășare, boli de inimă, diabet etc.).

Ce se întâmplă, de fapt, în organism, când apare inflamația?

În general, manifestările depind în funcție de zona și de cauzele care provoacă respectiva inflamație.

De exemplu, dacă este vorba despre o durere în zona capului, poate fi vorba despre mai multe cauze, precum: inflamație acută ORL, o sinuzită acută sau o reactivare a unei sinuzite cronice. Esențial în studiul durerii este să observăm cu ce se asociază aceasta, adică ce alte simptome pot apărea. Astfel, vorbim despre:

  • senzație de presiune în zona respectivă
  • febră
  • transpirații
  • pusee de tensiune
  • limitare funcțională, în situația în care este legată de umăr, genunchi, articulații
  • unde este localizată durerea
  • ce fel de durere este: limitată, difuză, dacă rămâne mai mult timp, dacă iradiază
  • când apare durerea: dacă este durere diurnă sau nocturnă, dacă apare în timpul mișcării (când fac anumite mișcări, când cobor scările, când urc scările etc.) sau în repaus

Câteva recomandări de remedii naturale împotriva inflamației

Pentru ciclu menstrual dureros:

  • În primul rând, se recomandă un consult la medicul ginecolog, pentru a elimina orice suspiciune că ar putea fi vorba despre chisturi ovariene, endometrioză, fibrom uterin etc.
  • Ca suplimente, doamna doctor recomandă: magneziul – un agent foarte bun al durerii, un antispastic care relaxează, ce se găsește în mai multe forme în portofoliul Zenyth: Magnesium Malate, Marine Magnesium, PentaMag, Vitex Agnus Castus – foarte bun în sindromul premenstrual, reglează durerile premenstruale (poate fi administrat cu 10 zile înainte de menstruație).

Pentru orice fel de inflamație:

  • Turmericul (curcuma) – poate fi integrat oricând în alimentație, se găsește sub mai multe forme: Curcumin, Curcumin with Meriva, Curcumin & Piperine și are efect antiinflamator puternic, efect antiagregant, vasoprotector, neuroprotector antitumoral și nu numai.
  • Andrographis – plantă folosită din antichitate, cu efect antiinflamator, antitusiv și nu numai, utilizată în tratamentul bolilor autoimune, pentru durerile articulare cronice.
  • Berberine – antiinflamator puternic, vasoprotector, efect anti-aging, antioxidant.

Pentru mai multe sfaturi despre cum putem să reducem inflamația, vă invităm să urmăriți întreaga emisiune, aflată la începutul acestui articol. Veți putea afla:

  • Ce este inflamația? De ce apare aceasta în corp?
  • De câte tipuri poate fi inflamația?
  • Care sunt semnele care ne arată că avem inflamație în organism?
  • Cum evoluează inflamația dacă nu este tratată?
  • De ce să folosim antiinflamatoare naturale? Cât de mult grăbesc recuperarea?
  • Ce suplimente sunt recomandate împotriva inflamației?

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
anti-agingdureridureri articulareinflamațieturmericvideo
Articolul anterior
Cum și cui îți încredințezi viața? – VIDEO
Articolul următor
Chirurgie estetică: consecințe în suflet și destin – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Trăiește sănătos cu SimonaVideo