Psihologie, Sănătate, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Atacul de panică și anxietatea. Cum le facem față? – VIDEO

Autor:

Anxietatea este din ce în ce mai des întâlnită în forma ei negativă. La bază, anxietatea este o emoție necesară supraviețuirii asocită cu reacția automată de „luptă sau fugi”, necesară pentru a evita pericolele. În momentul în care această emoție se intensifică, în prezența unor persoane sau situații care nu reprezintă un real pericol, poate afecta calitatea vieții prin tulburările pe care le produce.

Vezi toate articolele despre:
adaptogeneadaptohelpanxietateatac de panicăfricărhodiola

Despre tulburările de anxietate și modalitățile de a depăși atacurile de panică au vorbit Simona Dragomir și invitata ei, dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competență în apifitoterapie.

Cum recunoști atacul de panică?

Atacul de panică este o stare de panică, de teamă intensă, o stare de rău general care debutează brusc și are o amplificare în decurs de câteva minute, predominată fiind teama de moarte și lipsa autocontrolului psiho-emoțional.

Această tulburare de anxietate are o serie vastă de simptome, precum: palpitații, bătăi neregulate ale inimii, tahicardie, presiune toracică, senzația de strangulare, lipsă de aer, durere toracică, colici abdominale, frisoane sau valuri de căldură, transpirații, dureri de cap, amețeli. Specialiștii susțin că  apariția a cel puțin 4 dintre aceste simptome este suficientă pentru ca o persoană să fie diagnosticată cu atac de panică.

Cauze ale atacului de panică

Una dintre cauzele apariției atacului de panică este genetică, dar nu se manifestă în rândul tuturor persoanelor care au avut părinți sau bunici care se confruntau cu această problemă. Mai degrabă, este o sensibilitate, prezentă în rândul oamenilor cu o anumită personalitate, în special cei stresați, pesimiști sau care au trecut prin șocuri emoționale sau traume în copilărie. Se poate declanșa în momentul în care apare o situație care se numără printre factorii favorizanți sau fără a apărea vreo situație care să creeze o stare sau o trăire negativă. Consumul de alcool sau tipologia temperamentală se numără printre factorii favorizanți ai atacului de panică.

Ce-i de făcut în caz de anxietate?

Pentru a trata aceste tulburări de anxietate este necesar să apelăm la specialiști pentru psihoterapie. Organismul poate fi ajutat să prevină apariția atacului de panică cu plante adaptogene care să stimuleze hormonii responsabili cu stare de bine. Plantele adaptogene sunt regăsite în suplimentele Rhodiola Rosavins, AdaptoHelp, Bacopa monnieri. Serotonina este secretată la nivelul sistemului nervos enteric, prin urmare, alimentația este deosebit de importantă pentru a ne menține starea de bine. Sănătatea gastrointestinală poate fi menținută cu ajutorul probioticelor regăsite în Colobiotic, un produs care susține digestia.

Urmărind emisiunea puteți afla ce este atacul de panică, care sunt cauzele acestuia și care sunt factorii favorizanți, ce fel de persoane sunt mai afectate, care sunt semnele specifice, când ar trebui să mergem la medic și ce remedii naturale există.

Dacă doriți să urmăriți întreaga emisiune, o puteți face acccesând link-ul aflat la începutul acestui articol.

Vizionare plăcută!

Etichete articol:
adaptogeneadaptohelpanxietateatac de panicăfricărhodiola
Articolul anterior
Top 5 beneficii ale berberinei
Articolul următor
Constipație cronică sau ocazională? – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
PsihologieSănătateTrăiește sănătos cu SimonaVideo