Invitata Simonei din această ediție, dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competennță în apifitoterapie, ne vorbește despre masa de Paști și ce trebuie făcut pentru a evita disconfortul digestiv.
O atenție sporită referitor la alimentația de sărbători ar trebui să aibă persoanele care au ținut post, deoarece trecerea bruscă de la alimentația cumpătată la abundența alimentară din perioada sărbătorilor poate genera efecte nedorite. Disconfortul alimentar poate apărea și în rândul persoanelor care nu au ținut post, dar au făcut excese. Indiferent de alimentația adoptată înaintea sărbătorilor, este recomandat să nu se consume toate alimentele preparate la o singură masă. De asemenea, friptura poate fi consmată cu legume la cuptor sau cu salată verde.
Persoanele care se confruntă cu litiază biliară sau afecțiuni hepatice trebuie să evite alimentele greu digerabile, cele la care prezintă sensibilitate sau băuturile alcoolice. Cei care au boli cardiovasculare ar trebui să evite consumul excesiv de sare.
Trusa verde – trusa pentru confort digetiv
În ceea ce privește digestia, în această perioadă pot fi consumate ceaiuri digestive de mentă, mușețel, fenicul, anason sau chimen, benefice pentru stimularea secrețiilor gastrice și intestinale, pentru absorbția toxinelor și îmbunătățirea digestiei.
Ficatul și bila sunt și ele foarte importante în pocesul de digestie. Acestea pot fi ajutate cu plante amare ca anghinare, păpădie, sunătoare și armurariu, care detoxifică și regenerează celula hepatică.
Recomandările noastre
Digestia poate fi ajutată și cu suplimente alimentare de calitate ca LiverHelp Forte, un produs cu conținut de silimarină, cu acțiune hepatoprotectoare. Un alt supliment benefic în această perioadă este Bromelain & Papain, produs 100% natural și vegetal, cu conținut de enzime care acționează în digestia mai ușoară a proteinelor. Balonarea și gazele sunt frecvente și ele în această perioadă, dar pot fi eliminate cu ajutorul cărbunelui medicinal prezent în Carbo Forte.
Urmărind emisiunea veți afla cum puteți consuuma alimentele preparate pentru masa de Paști, fără a risca să vă confruntați cu disconfort sau afecțiuni digestive, ce este recomandat în funcție de afecțiunile pe care le aveți, dar și ce este de făcut în cazul în care apar problemele.