În această ediția a emisiunii sale, Luana o are ca invitată pe doamna dr. Felicia Oprea, recuperare medicală și medicină integrativă, de la care vom afla în ce fel ne ajută insuflațiile cu ozon.
Ce presupune oxigen-ozonoterapia?
Comparativ cu perioada Primului Război Mondial, în prezent există numeroase studii clinice cu privire la tratamentul cu oxigen-ozon. Pentru această terapie, există un generator care se conectează la o butelie de oxigen medical, produce acest amestec standardizat (95% oxigen și 5% ozon) pe care îl tragi într-o seringă și îl injectezi sau cuplezi direct la aparat, în funcție de tipul acestuia. Ajuns în organism, ozonul se desface imediat și dă oxigenului energia necesară pentru a pătrunde membrana celulară, iar la nivelul membranei produce schimbări și oxigenarea imediată a celulei. Înainte de începerea terapiei se face un set de analize pentru a descoperi cauza durerilor sau a afecțiunii cu care se confruntă pacientul.
Cum se desfășoară oxigen-ozonoterapia?
Frecvența și numărul ședințelor de terapie depind în mare măsură de tipul terapiei și motivul pentru care este făcută. Autohemoterapia majoră presupune recoltarea unei cantități mici de sânge (50-150 de ml), într-un recipient închis și într-un circuit închis, pentru a evita contaminarea. Sunt folosite două perfuzoare, pe unul circulă sângele, iar celălalt este conectat la aparatul care produce amestecul de oxigen-ozon, iar concentrația este stabilită în funcție de aspectul care trebuie corectat.
Se realizează, de obicei, 10-12 sedințe, dar după 4-5 ședințe se face o evaluare a stării și se stabilește numărul ședințelor care mai sunt necesare.
Urmărind integral emisiunea veți afla detalii despre originile terapiei cu ozon, care erau utilizările ei în trecut, cum a evoluat terapia cu ozon până în prezent, cum se desfășoară terapia și insuflațiile cu ozon în clinici și pentru ce fel de afecțiuni este recomandată.
Emisiunea este disponibilă în linkul aflat la începutul acestui articol.
Vizionare plăcută!