Invitata Luanei, Anca Țurcașiu, actriță, vorbește despre copilărie și începuturile sale artistice, ne împărtășește vasta sa experiență profesională și ne spune cum reușește să-și păstreze optimismul. Anca este de părere că talentul este înnăscut, că Dumnezeu, folosind o baghetă magică, revarsă asupra oamenilor buni sclipirea de artist care este talent pentru estetică.
Sufletul de artist
Copilăria este perioada în care avem ocazia să testăm, prin joacă, o mulțime de lucruri și, susținuți de oamenii care ne iubesc cel mai mult, putem descoperi adevărate pasiuni pe care să le cultivăm toată viața! În acest tip de situație s-a regăsit și Anca Țurcașiu, care a cochetat cu lumea artelor încă din copilărie și a simțit dintotdeauna că acesta este drumul pe care trebuie să meargă. Încă de la vârsta de 5 ani a descoperit, prin joc, pasiunea pentru a citi și a recita, în timp ce le prezenta programul tv bunicilor săi, imitând-o pe Sanda Țăranu. În perioada claselor primare și-a descoperit o nouă înclinație artistică, începând să deseneze mobilă.
Tot în copilărie, bunicii au un rol important în acumularea amintirilor prețioase pe care le vom păstra peste ani. Ei sunt cei alături de care dăm frâu liber creativității și construim tot ce cuprinde imaginația. Împreună cu bunicul ei, Anca realiza și picta flori din tablă lipite cu cositor. De-a lungul vieții, latura ei artistică a luat diverse forme, urmând, la un moment dat, și cursuri de design interior.
Cum își menține Anca optimismul?
Pentru a decoperi relaxarea de a trăi prezentul și de a se bucura de tot ce se află în jurul său, Anca a parcurs o serie de lecturi și a studiat câțiva ani. Optimismul este o stare de spirit pe care alegi să o cultivi, să o trăiești și care trebuie hrănită cu diferite activități care îți plac și care îți aduc bucurie. Deși nu trăim o perioadă tocmai veselă și liniștită, actrița a făcut chiar o rutină din a trăi cu bucurie fiecare activitate zilnică, alegând să facă lucruri pe care nu le simte ca pe niște poveri. Anca este de părere că întotdeauna găsești ceva de care să te bucuri, secretul regăsindu-se strict în alegerile personale și în asumarea cu care faci fiecare acțiune.
Cum și-a valorificat latura artistică în timpul pandemiei?
Pandemia a sistat toate activitățile sociale și culturale și ne-a modificat dramatic viețile. În această perioadă, după ce i-au fost anulate toate proiectele în care era implicată, Anca a dezvoltat un curs structurat în 8 întâlniri, destinat adolescenților cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani. În cadrul acestui curs, actrița îi inițiază pe tineri în arta conversației și în bune maniere, aspecte foarte importante pentru viitorul lor social și profesional. Ideea a apărut observându-i pe oamenii din jurul ei, iar acest proiect, prin interacțiunile pe care le dezvoltă cu tinerii, i-a adus nenumărate satisfacții sufletești.
În cadrul emisiunii, dialogul dintre Luana și invitata ei a surprins perspectiva Ancăi Țurcașiu asupra talentului, copilăria actriței și începuturile sale artistice, alături de bunici. Ce înseamnă viața de artist, cum își menține optimismul pe care l-a fructificat în timp și proiectele în care mai este implicată sunt alte subiecte abordate.
Dacă doriți să urmăriți integral emisiunea, o puteți accesa prin linkul disponibil la începutul acestui articol!
Vizionare plăcută!