Sănătate integrativă, Video

Mic ghid de prevenție a infecțiilor virale – VIDEO

Autor:

Bine te-am găsit, sunt Raluca Schachter și azi doresc să îți împărtășesc cele mai eficiente acțiuni de întreprins în prevenția infecțiilor virale. Vei avea ocazia să descarci informațiile extrem de utile într-un format foarte centralizat; este genul de informații valoroase care trebuie să devină „virale“! Cu ajutorul acestor recomandări cu siguranță nu vei da greș în a te proteja, a-ți păstra sănătatea și a te însănătoși dacă ești deja infectat.

Vezi toate articolele despre:
dietăGripăimunitateracealarecomandarevitamina Cvitamina D

În acest video voi vorbi mai mult despre alimentație și suplimentare, urmând ca în seriile următoare să ating și alte aspecte pe tema infecțiilor virale. Până atunci, infograficul pe care îl vei descărca te va ajuta să „navighezi“ într-un mod mai sănătos acest sezon! Descarcă de aici ghidul.

Consumă alimente antiinflamatoare!

Ai mai auzit probabil că este esențial să consumi o alimentație neprocesată, cât se poate de curată, variată, adaptată metabolismului tău. Mai exact, ne dorim să consumăm o alimentație anti-inflamatoare! Concentrează-te pe carne, ouă, pește sălbatic, legume și fructe (fructe în moderație), grăsimi și uleiuri neprocesate (ulei de cocos, unt, ulei de măsline, grăsimi animale), lactate crude fermentate (în moderație, dacă nu sunt alergii), legume fermentate în saramură pentru aport de pro și prebiotice, supă concentrată de oase (sau piftie) cu rol de vindecare intestinală, alune, semințe și nuci crude, cereale integrale (în moderație și adaptate la starea ta de sănătate, preferabil fără gluten).

Ce altceva este foarte important să incluzi în alimentația ta pentru efectele benefice antivirale și antiinflamatoare?

Consumă usturoi, ceapă, ghimbir, hrean și cuișoare!

Ce au acestea în comun? Sunt foarte benefice pentru suport imunitar! Un ceai din ghimbir proaspăt ras, cuișoare și scorțișoară, cu puțină miere este foarte eficient în stările virale. Cuișoarele sunt puternic antivirale și antiparazitare și pot fi mestecate chiar și așa, ca atare. Usturoiul și ceapa sunt deja foarte cunoscute în combaterea infecțiilor și susținerea sistemului imunitar. Ceapa este cea mai bogată sursă de quercetină, nutrient esențial antiinflamator și foarte recomandat în infecțiile virale. Hreanul este eficient în combaterea infecțiilor bacteriene în sistemul respirator și vezica urinară; știm de asemenea că este foarte bun la desfundarea unor sinusuri congestionate!

Oxidul nitric și glutationul și rolul lor în infecțiile virale

Două substanțe care au fost deja dovedite a avea un rol foarte important în determinarea severității infecțiilor virale care afectează în profunzime sistemul respirator sunt oxidul nitric și glutationul. În cazurile severe există rezerve foarte scăzute ale acestor nutrienți esențiali, cu rol protector al sistemului respirator, antimicrobian, antiinflamator și detoxifiant. Cum refaci aceste rezerve? În primul rând prin consumul unor alimente-cheie. Pentru oxid nitric, cele mai bogate sunt: rucola, sfecla-roșiespanacul, frunzele verzi, frunzele de coriandru și varză. La producția glutationului contribuie consumul de: carne și lactate crude de la animale crescute pe pășune în mod tradițional, pește, ouă, mure, sparaghel și alte legume verzi.

Cum susținem aportul de antioxidanți?

Infecțiile virale generează un proces oxidativ accelerat și o cantitate adecvată de antioxidanți în organism, care să contracareze acest efect nociv al radicalilor liberi, este esențială. Așadar, o alimentație bogată în legume și fructe de calitate va susține aportul de antioxidanți în organism.

De asemenea, în infecțiile virale, echilibrul electroliților va fi afectat sau dezechilibrele existente se vor înrăutăți. Este foarte întâlnită deficiența de potasiu în aceste cazuri. Potasiul se găsește în abundență în multe vegetale și în special în avocado, spanac și kiwi.

Ce evităm în alimentație?

Ce ar trebui să eviți în alimentația ta, pentru a nu-ți afecta imunitatea împotriva infecțiilor?

Zahărul din dulciuri, băuturi carbogazoase și chiar din excesul de fructe este inamicul principal care afectează sistemul imunitar, prin inhibarea celulor imune care sunt răspunzătoare de lupta cu virusurile și „hrănirea“ altora deja prezente în corp. În plus, valori crescute ale glicemiei din sânge pot duce la o progresie rapidă a infecțiilor virale către stadii severe. Deci verifică-ți situația glicemică prin interpretarea funcțională a unui test de sânge.

Evită uleiurile și grăsimile procesate!

De asemenea, evită uleiurile și grăsimile procesate, alimentele procesate și fast food, ambele pline de aditivi și ingrediente chimizate; acestea au rol puternic inflamator. Nu consuma margarină, alte imitații de unt, ulei de floarea-soarelui, de porumb, de soia, rapiță și alte astfel de uleiuri polinesaturate, care sunt foarte frecvente și în restaurante.

Ce poți face referitor la suplimentarea cu nutrienți esențiali pentru prevenție și infecții virale acute?

Vitamine și minerale care previn infecțiile virale

O serie de nutrienți cheie au fost identificați ca fiind printre cei mai eficienți în combaterea infecțiilor virale, cât și în prevenția acestora. Aceștia au efecte imunostimulatoare, antivirale, antibacteriene, antiinflamatoare și antioxidante: vitaminele A, D, B1, B3 și C, mineralele zinc și seleniu, aminoacizii n-acetyl-cisteină și lizină, extracte din plante: astragalus, andrographis, goldenseal, ciuperci medicinale: ganoderma, cordyceps, pro- și prebiotice, antioxidanții quercetină și curcumină și enzima cu puternic rol antiinflamator serrapeptaza.

Acțiuni simple: gargara, inhalații, spălături nazale

Multe dintre infecțiile virale pot fi oprite sau măcar diminuate atunci când se acționează la primele semne de infecție cu acțiuni simple, precum gargară, inhalațiile și spălăturile nazale. Este esențial a fi oprită avansarea infecției adânc în organism, unde este mai greu de eradicat. Multe virusuri au un înveliș lipidic, iar acest înveliș este cel mai sensibil la alcool, care dizolvă rapid învelișul. Vaporii de alcool alimentar sau chiar țuică fiartă cu cuișoare pot fi benefici în acest sens. Acidul hipocloros, apa cu iod, apa cu sare (foarte concentrată), propolisul, argintul coloidal sunt toate eficiente atunci când se fac gargare, spălături nazale (cum ar fi cu neti pot) sau se folosesc în spray-uri orale și nazale. Aceste acțiuni pot fi întreprinse ori de câte ori te-ai aflat în aglomerații, ca măsură de prevenție și chiar pe timpul unei infecții.

În încheiere, sper că aceste informații să te ajute să faci schimbări importante pentru sănătatea ta! Îți reamintesc să descarci ghidul Hello Sănătate pentru prevenția infecțiilor virale! Aștept comentariile tale pe pagina noastră de Facebook Hello Sănătate și pe canalul YouTube! Sănătate și pe curând!

Etichete articol:
dietăGripăimunitateracealarecomandarevitamina Cvitamina D
Articolul anterior
Cum rezolvi candidozele eficient și pe termen lung? – VIDEO
Articolul următor
Ce cauzează scăderea energiei la bărbați? – VIDEO
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Sănătate integrativăVideo