În această emisiune aflăm de la Simona Dragomir și invitata sa, dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competență în apifitoterapie, modalitățile de prevenire a infecțiilor respiratorii, în anotimpul rece.
Imunitatea nu crește peste noapte
Chiar dacă „bazele” sistemului imunitar se pun din perioada copilăriei, fiecare dintre noi are obligația de a se îngriji de sănătatea organismului, pentru ca în momentul în care este atacat, acesta să poată face față cu bine. Acest lucru înseamnă mai mult decât o perioadă de câteva zile sau săptămâni, ci adoptarea unui stil de viață care să favorizeze fortificarea organismului. Acest lucru presupune de la consumul de fructe și legume bogate în vitamine (pere, mere, gutui, struguri, prune, spanac, dovleac, cartofi dulci, porumb, salată, conopidă, varză) până la odihnă, gândire pozitivă, mișcare și, nu în ultimul rând, administrarea de suplimente alimentare, neapărat recomandate personalizat, de către un specialist.
Infecțiile respiratorii: alarmă falsă sau COVID-19?
După o vară călduroasă, toamna vine cu roade bogate, dar și cu infecții respiratorii și viroze. De aceea, este bine ca în primul rând să înțelegem că manifestarea de tip polimorf nu înseamnă neapărat infecția cu virusul SARS-CoV-2, însă trebuie să fim și precauți. Astfel, chiar dacă doar ne curge nasul sau ne doare gâtul, recomandat este un test rapid, pentru a înlătura orice suspiciune că este vorba despre noul virus și pentru a proteja și persoanele din jurul nostru.
Urmărind emisiunea, veți putea afla:
- Cum prevenim infecțiile respiratorii în contextul actual?
- Cum prevenim infecția cu virusul SARS-CoV-2, în valul 4?
- Cum ne îmbunătățim imunitatea prin mijloace naturale?
- Care este rolul alimentației și al mișcării?
- Cum ne ajută suplimentele alimentare? Ce suplimente sunt recomandate?
Informați-vă corect cu privire la infecțiile respiratorii, accesând întreaga emisiune aflată la începutul acestui articol.
Vizionare plăcută!