Este clar că nimeni nu își dorește acest lucru și de aceea, Simona Dragomir discută alături de dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, competență în apifitoterapie, despre metodele de prevenire a accidentului vascular cerebral.
Ce înseamnă accidentul vascular cerebral?
Oprirea temporară sau permanentă a alimentării cu sânge, nutrienți și oxigen într-o anumită zonă a creierului, prin obstrucția parțială sau totală a unei artere, adică din cauza unui cheag de sânge. Pe de-o parte, 80% dintre acceste accidente sunt ischemice, adică oprirea aprovizionării cu sânge se oprește într-un singur loc. Pe de altă parte, există și accidentul vascular tranzitoriu, care este trecător și care nu determină leziuni permanente la nivel cerebral, însă, un al treilea tip de AVC, adică cel hemoragic, presupune ruperea unui vas de sânge, urmările fiind sechele majore sau chiar moartea, în funcție de dimensiunea acelui vas.
Care sunt obiceiurile care pot conduce către un accident vascular cerebral?
Stilul de viață este cel care dă tonul apariției diverselor probleme în organism, iar în primul rând, alimentația nesănătoasă de tip fast-food și mâncatul în mod compulsiv, care conduc la supraponderalitate și obezitate. În plus, sedendarismul, dar și obiceiurile nocive de tip fumat și consumul de alcool în cantitate mare pot favoriza accidentul vascular cerebral.
În cadrul acestei emisiuni vom afla mai multe despre:
- Ce este AVC și cum se manifestă?
- Care sunt obiceiurile care pot provoca un accident vascular cerebral?
- Cum putem preveni un accident vascular cerebral?
Urmăriți întregul material video de la începutul acestui articol, pentru a afla mai multe informații.
Vizionare plăcută!