În această emisiune, Maria Varga, nutriționist dietetician, discută alături de Simona Dragomir despre modalitățile prin care putem detecta deficitul de magneziu, totodată recomandând suplimente de care cu toții avem nevoie.
Cum detectăm faptul că avem deficit de magneziu?
Cea mai ușoară modalitate prin care ne putem da seama că organismul nostru are nevoie de magneziu este să observăm dacă avem de-a face cu spasme musculare, cârcei sau crampe. În general, cei mai mulți oameni asociază acest lucru cu lipsa de calciu, motiv pentru care li se contractă și mai mult musculatura. În realitate, corpul are nevoie de magneziu, pentru că acesta facilitează relaxarea musculară, scăpându-ne de secundele dureroase pe care le pot provoca crampele sau cârceii.
Mai mult, în afară de durerile musculare, simptomele specifice deficienței de magneziu sunt asociate cu dureri premenstruale, dureri de cap care pot evolua la neplăcutele migrene. În cazul durerilor premenstruale, problema este dată de nivelul de estrogen care suferă o creștere în acea perioadă, care la rândul lui favorizează eliberarea calciului și implicit o scădere a magneziului. De asemenea, iritabilitatea, nervozitatea, senzația de „ceață în creier” sau capacitatea slabă de concentrare sunt tot simptome asociate cu un nivel scăzut de magneziu
Cum administrăm magneziul și prin ce modalități?
Magneziul poate administrat și în timpul mesei, dar se recomandă între mese, pentru că are nevoie de acid clorhidric pentru ca absorbția să poată avea loc. Dimineața se administrează prima doză, apoi după amiaza și eventual încă o doză seara, pentru persoanele care sunt obosite sau nu au suficientă energie. Este bine de știut faptul că magneziul luat în cantitate mare poate avea efect laxativ.
Produsele recomandate de către doamna doctor sunt de la firma Zenyth, fiind compuse din ingrediente de cea mai bună calitate:
Subiectele discutate în emisiune urmăresc:
- Care este rolul magneziului în organism?
- Cum ajută magneziul în perioadele de creștere și în sarcină?
- Care sunt cele mai importante semne ale deficitului de magneziu?
- Care este legătura dintre magneziu, calciu și vitamina D?
- De unde ne putem lua doza necesară de magneziu?
- Care sunt cele mai indicate suplimente cu magneziu?
Vă invităm să urmăriți întreaga emisiune aflată la începutul acestui articol.
Vizionare plăcută!