În emisiunea Simonei Dragomir, dr. Ciprian Ene, medic coordonator al Centrului de Medicină Integrativă „Quantum Therapy”, explică mai multe despre cancerele care afectează tractul digestiv, ținând cont de factorii de risc, când vine vorba despre nutriție.
Cauzele cancerului în sfera digestivă – de la toxine la stres
Printre factorii responsabili pentru favorizarea apariției cancerului se numără în primul rând toxinele, metalele grele, pesticidele, chimicalele, toxinele microbiene, dar și stresul, care ne afectează din ce în ce mai mult.
Având în vedere faptul că odată aflate în organism, toxinele „călătoresc“ libere, probleme precum sindromul intestinului permeabil sau dezechilibrul microflorei, alături de disbiozele intestinale, pot reprezenta puncte slabe, prin intermediul cărora infecția se împrăștie mult mai ușor.
Depistarea la timp a cancerului – salvarea vieții
Cunoaștem foarte bine faptul că prevenția este și va fi mereu pe primul loc, în fața tratării. De aceea, este bine de știut că o examinare făcută la timp poate însemna un tratament și o probabilitate de vindecare mult mai mare. Acum, că sistemul medical a evoluat, colonoscopia, o procedură de care le este teamă multor persoane, a devenit o simplă examinare, datorită anesteziei. Prin acest mod, pot fi depistate la timp, atât stările maligne, cât și polipii care se pot transforma în adenocarcinoame.
Aflați mai multe despre cancerul în sfera digestivă, urmărind întreaga emisiune aflată la începutul acestui articol.
Vizionare plăcută!