Dr. Ruxandra Constantina, medic de familie cu competență în apifitoterapie, vorbește în emisiunea Simonei Dragomir despre modul în care trebuie să privim virusul care de mai mult de un an este prezent în viețile noastre, subliniind aspectele cele mai importante, de la necesitatea protejării, până la tratamentul natural pe care ar trebui să îl luăm.
Un aspect foarte important de care ar trebui să ținem cont este obișnuința de a merge cel puțin o dată pe an la medicul de familie, pentru a ne prescrie analizele gratuite, în urma cărora să fim siguri că nu există probleme. De asemenea, în funcție de starea noastră de sănătate, trebuie să știm cât de predispuși suntem la infectarea cu virusul.
Persoanele care se confruntă cu obezitate, diabet, boli cardiovasculare, cele care au afecțiuni respiratorii, de tip bronșită cronică sau bronhopneumopatie cronică obstructivă (BPOC) și persoanele cu vârsta peste 50 de ani sunt mai predispuse atât la infectarea cu virusul, cât și la forme mai serioase ale bolii.
Una dintre explicațiile faptului că multe dintre persoanele care au suferit de COVID-19 nu au avut gust și miros pentru o perioadă este aceea că virusul a rămas la nivelul căilor respiratorii, iar datorită imunității bune nu a trecut mai departe către plămâni, afectând doar acea zonă.
Câteva dintre suplimentele alimentare cu afect antiviral care se recomandă în cazul infectării cu virusul sunt: Echinacea cu Soc și Mușcată africană, Astragalus, Vitamina C, dar și extracte din coacăz negru, măceș și muguri de brad, recomandate și copiilor.
Printre subiectele discutate în cadrul emisiunii se numără:
- Care este obiceiul corect din punct de vedere medical, dacă am fost infectați cu virusul SARS-Cov-2?
- Ce trebuie să facem dacă am fost infectați cu virusul și am rămas cu probleme respiratorii?
- Care sunt cele mai bune antivirale naturale atât pentru prevenirea, cât și pe timpul bolii?
Urmăriți întreaga emisiune aflată la începutul acestui articol și aveți grijă de sănătatea dumneavoastră.
Vizionare plăcută!