Un atac de panică apare brusc, durează câteva minute, iar sentimentele resimțite sunt de teamă, frică puternică și chiar frica de moarte. În general, atacurile de panică sunt însoțite de colici abdominale, diaree, transpirație, tremurături, parestezii, dureri de cap, amețeli, senzația de lipsă de aer. Mai mult, cu toate că este vorba despre o senzație, poate crește foarte tare tensiunea.
Riscurile atacurilor de panică
Ocazionale sau repetate în mod constant, atacurile de panică pot provoca chiar tulburări, dacă nu sunt tratate din timp. Printre cauzele apariției atacurilor de panică se numără predispoziția genetică, persoanele negativiste sau care trec prin depresie fiind cele mai predispuse. De asemenea, este vorba și despre persoanele suprasolicitate, stresate sau care trec prin schimbări majore în viață, divorț, naștere, stres, posttraumatic etc.
Pentru diminuarea și vindecarea atacurilor de panică este nevoie de un tratament personalizat, care trebuie să conțină de la suplimente adaptogene, precum: Rhodiola, Ashwagandha, AdaptoHelp, Stress Help, Bacopa, până la plante medicinale: sunătoare, lavandă, ginkgo biloba.
Printre subiectele discutate în această emisiune se numără:
- Care este legătura dintre atacurile de panică și sistemul digestiv?
- Cum ne influențează hormonii?
- Ce sunt plantele adaptogene și ce rol pot avea în tulburările de panică?
Aflați mai multe urmărind întreaga emisiune aflată la începutul acestui articol.
Vizionare plăcută!