Conf. Dr. Corneliu Zeana, medic primar cardiologie, este invitatul Luanei din această emisiune, alături de care discută despre acest coronavirus, cu care ne luptăm de peste un an și despre recuperarea în cazul în care ne-am infectat.
Din procesul de recuperare, atenția trebuie îndreptată spre sănătatea plămânului, care are cel mai mult de suferit în urma bolii. În același timp, persoanele aflate în convalescență, spitalizate și intubate, deci care au forme grave de Covid, au nevoie de centre speciale în care procesul de recuperare să fie atent urmărit. Aceste centre ar trebui să fie situate în zone de munte, unde pacienții să aibă posibilitatea de a respira aer curat și să fie înconjurați de brazi. Din cauza faptului că încă nu dispunem de aceste centre specializate, tot ce ne rămâne de făcut este o rutină de exerciții respiratorii, ce presupune o respirație profundă, atât cât se poate și în zone cu aer curat, dacă acest lucru este posibil și desfășurarea cât mai multor activități cu ajutorul cărora să ne putem crește rezistența.
În urma vizionării acestei emisiuni putem afla:
- De ce spunem că infecția cu coronavirus este o boală multisistemică?
- Cum afectează coronavirusul sistemele importante din corpul nostru?
- Care este legătura dintre virus și afectarea interconectată a diferitelor sisteme: digestiv, respirator, cardiovascular, nervos etc.?
- Cum ne putem testa pentru a vedea care sunt sechelele lăsare în urmă de virus și care este gravitatea lor?
- Ce este și cum ne ajută drenajul postural în remedierea problemelor respiratorii? Dar kinetoterapia respiratorie și fizioterapia?
- Cum ne putem crește capacitatea de efort pentru a ne putea întoarce la o viață normală?
Fie că ați fost infectați cu acest virus, fie că vă doriți să aflați cât mai multe aspecte despre modul în care acționează, urmăriți materialul video de la începutul acestui articol și aflați cele mai importante informații de la un specialist.
Vizionare plăcută!