Exerciții fizice și sport, Trăiește sănătos cu Simona, Video

Ce faci dacă te-ai accidentat la schi? Patologia mâinii, umărului și genunchilor

Autor:

Iarna este un anotimp care nu prea te invită să îți petreci timpul pe străzile înghețate. Dar, când te scoate din casă, sporturile specifice acestui anotimp sunt mereu puternice, fascinante și… periculoase, în același timp. Ce facem când distracțiile specifice sporturilor de iarnă se lasă cu accidente și vizite la camera de gardă? Dr. Tarek Nazer, medic specialist ortopedie, traumatologie și medicină sportivă, invitatul Simonei Dragomir la Ziarul de Sănătate, are răspunsurile necesare.

Vezi toate articolele despre:
accidentedureri articulareinflamațieortopediesporturi de iarnătraumatologie

Atunci când vorbim despre sporturile de iarnă este aproape imposibil să ne asumăm că nu ne vom confrunta cu accidente, oricât de precauți am fi. Ceea ce este important este să știm ce putem face în cazul în care ne accidentăm și cum putem diminua consecințele unui astfel de eveniment. În plus, pe timp de iarnă, nu doar sporturile ne pun în pericol. O simplă plimbare până la magazin, pe un drum înghețat, poate avea un deznodământ cel puțin neplăcut.

Vă invităm să citiți câteva sfaturi în acest sens, oferite de invitatul nostru, Dr. Tarek Nazer, medic specialist ortopedie, traumatologie și medicină sportivă. Pentru a urmări întreaga emisiune, vă rugăm să accesați materialul video de la începutul acestui articol.

  • Primul și poate cel mai important pas este să folosim încălțăminte adecvată anotimpului, chiar dacă nu ninge. Din cauza temperaturilor scăzute pot exista porțiuni periculoase, chiar și când este soare afară.
  • Momentul căzăturii este și el foarte important. Trebuie să evităm căzăturile cu spatele. Vom încerca instinctiv, în cădere, să protejăm capul și spatele. Atunci când ne sprijinim în mâini, este bine ca mâinile să fie ușor flexate pentru a amortiza căderea. Altfel, osul sau încheieturile sunt puse în pericol.
  • După o căzătură, este extrem de important să fim atenți la semnalele corpului. Chiar și cel mai mic disconfort este semn că trebuie să ne oprim, să nu forțăm. Există cazuri în care, oprindu-ne la timp, putem evita chiar și o operație.
  • Un bun control al greutății este important pentru a diminua riscul unor consecințe semnificative ale accidentelor de iarnă. Există anumite intervenții care nu pot fi efectuate atunci când greutatea este prea mare.
Etichete articol:
accidentedureri articulareinflamațieortopediesporturi de iarnătraumatologie
Articolul anterior
Sfaturi practice de mișcare pentru acasă, inclusiv în infectarea de tip COVID-19!
Articolul următor
Tratamente moderne în boala Meniere
Nu am găsit niciun rezultat.

Vrei să îți spui părerea? Scrie aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Vezi toate articolele din categoria:
Exerciții fizice și sportTrăiește sănătos cu SimonaVideo